Campenaerts over kwetsbaarheid wielrenners: “Mogen er niet bij nadenken”

zondag 5 juli 2020 om 14:27
Campenaerts over kwetsbaarheid wielrenners: “Mogen er niet bij nadenken”

foto: WielerFlits

Victor Campenaerts heeft voor de start van de profkoers in Rotselaar zijn medeleven betuigd aan de overleden Niels De Vriendt. De tijdrijder van NTT Pro Cycling is geraakt door het incident van zaterdag in Wortegem. “Vooral omdat het de eerste koers is waarin zoiets tragisch gebeurd. Dat gebeurt toch vreselijk vaak, dat jonge gasten overlijden in de koers”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Voor mij persoonlijk is dit overlijden een heel stuk minder zwaar dan het overlijden van Bjorg Lambrecht, maar het is zo straf dat het blijft voorvallen en dat het niet eenmalig is”, aldus Campenaerts, die vlak voor het vertrek in de GP Vermarc Sport met het peloton een minuut stilte hield ter nagedachtenis aan De Vriendt.

“We moeten dan proberen de knop om te draaien, met volle focus op de koers”, zegt hij. Dat wielrenners kwetsbaar zijn, weet Campenaerts. “Maar we mogen er niet bij nadenken, omdat je zelf renner bent. Want als je er te veel bij nadenkt, en er staan maten aan de start en je doet zelf mee, dan ben je niet meer met de koers bezig. Ik hoop voor mijn ouders dat ze er ook niet veel bij stilstaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.