Campenaerts over parcours Olympische tijdrit: “Op maat voor de Belgen”

maandag 18 november 2019 om 13:16
Campenaerts over parcours Olympische tijdrit: “Op maat voor de Belgen”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts zette gistermiddag het Gentse Kuipke in vuur en vlam door het baanrecord op de vijf kilometer te verbeteren. Pas de avond voor zijn recordpoging was hij terug in België na een trip naar Tokio, waar hij alvast het parcours van de Olympische Spelen verkende.

Campenaerts verbleef afgelopen week in Japan voor een kennismaking met zijn nieuwe ploeg NTT, opvolger van Dimension Data. Van die gelegenheid maakte hij gebruik om al de Olympische tijdrit te verkennen. Volgens de specialist is het parcours op maat gemaakt voor de Belgen. “Zeer goed voor mij, Remco Evenepoel of Wout van Aert”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik zit woensdag trouwens samen met bondscoach Rik Verbrugghe, technisch directeur Frederik Broché en mijn coach om over Tokio te spreken. Want met een goede voorbereiding kunnen we daar voor een medialle gaan.”

Ook nam hij al een kijkje bij het parcours van de wegwedstrijd. “Die laatste berg is echt niet te doen. Ik ben blij dat ik die met de wagen heb gedaan. Wie daarover geraakt, zal bij de tien gelukkigen zijn die meedoen voor de zege.”

Baanrecord
Veel tijd om bij te komen van zijn trip had Campenaerts niet, want de volgende dag werd hij verwacht in ’t Kuipke tijdens de Zesdaagse van Gent. De werelduurrecordhouder deed immers een poging om het baanrecord over vijf kilometer te verbeteren. En met succes, want in een tijd van 5:51,003 dook hij zeker 22 seconden onder het record, dat jarenlang op naam stond van Dirk Baert.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.