Campenaerts denkt aan werelduurrecord na geslaagde test
foto: Sirotti
zondag 30 september 2018 om 13:13

Campenaerts denkt aan werelduurrecord na geslaagde test

Victor Campenaerts zal het werelduurrecord van Bradley Wiggins aanvallen. Donderdag liet de tijdritspecialist weten naar het Zwitserse Grenchen af te zakken, waar hij op de gelijknamige wielerbaan wilde testen of het verbreken van het uurrecord tot de mogelijkheden behoort. In een persbericht van zijn werkgever Lotto Soudal spreekt Campenaerts over een geslaagde test. “Maar mijn aanval zal pas in de loop van 2019 plaatsvinden”, aldus de Belg.

“Ik zal een echte test doen, waarbij ik een halfuur boven de gemiddelde snelheid van het werelduurrecord probeer te rijden, dus boven de 55 km/u. Als dat lukt, wil ik zeker een poging wagen en zullen we met ploeg bespreken wanneer we die eventuele aanval kunnen doen”, waren de woorden van Campenaerts voor zijn reis naar Zwitserland.

De 26-jarige tijdrijder – die recent nog brons veroverde op het WK tijdrijden – haalde met een gemiddelde van 54,8 km/u nét niet de gewenste snelheid. “Toch viel de test goed mee”, zo laat hij weten. “Ik besef uiteraard dat dertig minuten aan een dergelijk tempo niet te vergelijken is met de volledige zestig minuten.”

“Er zal nog heel wat moeten gebeuren om daadwerkelijk het werelduurrecord te kunnen verbreken. Voor aanvang waren er echter twee scenario’s mogelijk. Of de test zou tegenvallen, of het zou positief verlopen. Dat tweede is het geval, dus zullen we evalueren of het een optie is om op korte termijn een aanval te plannen.”

“Er is nog ruimte voor verbetering”
Campenaerts waarschuwt echter voor teveel enthousiasme. “Op korte termijn betekent niet binnen enkele weken of zelfs maanden. Het plan is om in de loop van 2019 een aanval te doen. Laten we niet overmoedig worden en voorbarige conclusies trekken. Maar het feit dat ik me niet specifiek heb voorbereid op deze test, geeft aan dat er nog ruimte is voor verbetering.”

Het werelduurrecord is nu nog in handen van Wiggins. De Brit scherpte op 7 juni 2015 op de wielerbaan van Londen het record aan tot 54,526 km/u.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 13:48
Leuk,succes!
30 september 2018 13:52
Ik zie hem het niet halen, eigenlijk is Dennis de enige die het zou moeten kunnen.
    30 september 2018 22:24
    Dennis rijdt ook niet dagelijks op de piste. vroeger wel?
30 september 2018 13:55
Hoeveel procent verlies je dan als je het 60 minuten moet volhouden in plaats van 30 minuten? Zo op het oog lijkt het hoopgevend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.