Campenaerts pleit voor tijdritstart vanuit startblok
foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2019 om 12:40

Campenaerts pleit voor tijdritstart vanuit startblok

Een hostess die de fiets van de tijdrijder vasthoudt op het startpodium: het is een vertrouwd beeld in het wielrennen. Maar als het aan Victor Campenaerts ligt, komt daar binnenkort een einde aan. De renner pleit namelijk voor een tijdritstart vanuit een startblok.

Vertrekken vanuit een startblok: helemaal nieuw is het niet. Zo doen baanwielrenners op de piste niet anders. Maar waarom wil Campenaerts dit nu ook op de weg? “Nu mag je vertrekken als de official vijf seconden heeft afgeteld”, zo vertelt Campenaerts aan Het Nieuwsblad.

“Geen enkele tijdrijder wacht echter daadwerkelijk tot de go, maar vertrekt al één seconde daarvoor”, aldus Campenaerts. “Helemaal omdat er bij mijn weten nog nooit een boete daarvoor is uitgedeeld. Als je weet dat sommige tijdritten beslist worden met honderdsten van een seconde, dan is een hostess niet meer van deze tijd.”

“Vorig jaar verloor Jonathan Castroviejo het EK tijdrijden met een halve seconde. Die moet achteraf ook hebben gedacht: was ik maar een halve seconde vroeger vertrokken.” Tijdritcollega Jos van Emden laat aan hetzelfde nieuwsmedium weten voorstander te zijn van een startblok.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.