Campenaerts twijfelt over deelname aan WK tijdrijden
foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2019 om 10:30

Campenaerts twijfelt over deelname aan WK tijdrijden

Victor Campenaerts is op zoek naar zijn vorm en twijfelt daarom aan deelname aan het wereldkampioenschap tijdrijden in Yorkshire, eind september. “Ik heb te veel hooi op mijn vork genomen. Ik zoek momenteel vergeefs naar de goede conditie en dat is best frustrerend”, zegt Campenaerts tegen HLN. Vorig jaar pakte hij nog brons op het WK tijdrijden.

Het was een druk voorseizoen voor Campenaerts, met een geslaagde poging om het werelduurrecord te verbreken en kort daarna ook een volledige Giro d’Italia namens Lotto Soudal. Sindsdien reed de tijdrijder enkel de Baloise Belgium Tour (met een ritzege en tweede plek in eindklassement) en de Belgische kampioenschappen. Op het BK tijdrijden werd hij vierde, in de wegrit gaf Campenaerts op.

De tijdrittopper van Lotto Soudal wil vooralsnog geen overhaaste beslissingen nemen. “Als ik de start van de Vuelta haal en opnieuw competitief voor de dag kan komen, geef ik me nog een kans. Lukt het niet, dan focussen we op de Spelen in Tokio”, aldus Campenaerts, die ook zegt een beslissing genomen te hebben over zijn toekomst. “Meer nieuws volgt. Eerst wil ik het contract wederzijds getekend voor mijn neus zien liggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.