Campenaerts voelt minder druk: “Nu geen favorietenrol”
foto: Sirotti (archief)
maandag 24 september 2018 om 17:59

Campenaerts voelt minder druk: “Nu geen favorietenrol”

Victor Campenaerts voelt in aanloop naar het WK minder druk dan naar het EK. Dat zegt de Belgische tijdrijder in de vooruitblik met zijn ploeg Lotto Soudal. “Het parcours van dit jaar is niet op mijn lijf geschreven door de steile klim in het midden. De druk is nu minder groot dan tijdens het EK, omdat ik nu geen favorietenrol moet vervullen”, aldus Campenaerts.

Een plaats wil Campenaerts niet noemen. “Natuurlijk zou ik erg blij zijn met een superdag en een plek in de top vijf, maar evengoed als ik achtste eindig”, vertelt hij. “Ik ben zaterdag in Innsbruck aangekomen en heb het parcours gisteren voor een eerste keer verkend. Het is een heel mooi parcours en ik heb er een goed gevoel bij.”

De regerend Belgisch en Europees kampioen hoopt in de eerste vlakke kilometers het verschil te maken, maar wil zich daar ook niet opblazen omdat de klim daarna volgt. “Als je dan een zwakker moment kent, doe je gegarandeerd niet meer mee voor de mooie plekken”, is zijn oordeel.

‘Dennis en Dumoulin steken net boven de rest uit’
“Ik zie Rohan Dennis als grote favoriet. Samen met Tom Dumoulin steekt hij net boven de rest uit. Ikzelf zou tevreden zijn als ik bij de eerste zes eindig. Yves Lampaert is een goede vriend van mij en eindigde in Qatar als zevende. We plagen elkaar altijd een beetje, dus het zou leuk zijn als ik op een WK net dat plekje hoger kan eindigen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 september 2018 19:42
Quote:
Een plaats wil Campenaerts niet noemen.

Quote:
Ikzelf zou tevreden zijn als ik bij de eerste zes eindig.
    24 september 2018 20:47
    Ja, fantastisch hè! :) Zelden iemand binnen één interview zoveel plaatsen zien noemen (Top 5, achtste, eerste zes en in ieder geval 1 plek boven Lampaert). Prachtig.
    25 september 2018 00:06
    Hij kan een goed analyticus worden. 14 favorieten noemen bij een klassieker en daarna zeggen dat je het goed hebt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.