Campenaerts voor de tijdrit: “Roglic is nu echt moe”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 09:51

Campenaerts voor de tijdrit: “Roglic is nu echt moe”

Voor veel renners is de afsluitende tijdrit in Verona een verplicht nummertje, maar voor Victor Campenaerts is het bittere ernst. De renner van Lotto Soudal wil in extremis nog een ritzege boeken in deze Giro d’Italia. “Ik reed op de Mortirolo vijf kilometer per uur om mijn benen te sparen”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Velen beschouwen Campenaerts als de topfavoriet voor de afsluitende tijdrit, aangezien zijn grote concurrent Primož Roglič de laatste dagen diep is gegaan om zijn podiumplaats te redden. “Ik heb de voorbije dagen iets nieuws gezien bij Primož: hij is moe. In het peloton staat hij juist bekend als een zandstrooier.”

“Hij komt dan naast je rijden om te zeggen: Auw, my legs, so much pain. Terwijl hij op dat moment helemaal geen pijn heeft. Primož heeft echter een mentale tik gekregen in die etappe over de Mortirolo. Hij is nu echt moe”, aldus Campenaerts, die inmiddels ook de benen voelt. “Ik ben doodmoe, net als iedereen.”

Topfavoriet
“Maar zelfs als ik doodmoe ben, behoor ik nog bij de beste helft van het peloton. Ik voelde me voor de tijdrit van San Marino ook moe, maar ik wist toch als tweede te eindigen. Dat ik de topfavoriet ben? Dat vind ik ook”, aldus een zelfverzekerde Campenaerts. “Maar schrijf Jos van Emden ook maar op. Ik vind dat hij goed rijdt en hij won twee jaar geleden al de slottijdrit.”


Giro 2019: Voorbeschouwing slottijdrit naar Verona

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.