Campenaerts vreest tijdslimiet: “Als mijn moment gekomen is, dan zal het zo zijn”

woensdag 7 juli 2021 om 11:43
Campenaerts vreest tijdslimiet: “Als mijn moment gekomen is, dan zal het zo zijn”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts vreest de tijdslimiet in de bergetappe van de Tour de France over de Mont Ventoux. De Belgische coureur van Qhubeka NextHash voelt zich niet goed. “Ik denk wel dat de tank leeg is”, aldus Campenaerts tegen Sporza.

“In alle wedstrijden wilde ik aanvallend zijn en qua programma hebben we de limieten gezocht. Ik vrees dat ik die gevonden heb. Ik heb veel plezier, maar momenteel is het minder als je tank leeg is in een wedstrijd op het allerhoogste niveau”, vertelt de hardrijder en ritwinnaar in de voorbije Giro.

Smerige trucjes
Campenaerts weet niet of hij Parijs zal halen deze Tour. “Soms is het noodgedwongen. Ik was er zondag in Tignes al dichtbij. Ik moet er geen doekjes om winden: de vorige keer met de tijdslimiet was niet helemaal volgens het boekje. Dat was met smerige trucjes. […] Ik had heel veel dorst in de laatste vijf kilometer”, geeft hij toe met een knipoog. “Soms gebeurt dat in het wielrennen. Ik denk dat geen enkele renner mij dat kwalijk neemt. Ik beïnvloed geen klassement op die manier.”

“Maar ik zal het niet meer doen”, aldus VocSnor. “Als mijn moment gekomen is om buiten tijd gereden te worden, dan zal het zo zijn. De boodschap vandaag is om zo lang mogelijk bij Cavendish te blijven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.