Campenaerts weerspreekt Wiggins: “Er is veel progressie geboekt”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2019 om 19:47

Campenaerts weerspreekt Wiggins: “Er is veel progressie geboekt”

Victor Campenaerts weerspreekt enkele uitspraken van Bradley Wiggins, die de Brit enkele dagen geleden deed in zijn podcast. Hij ging daarin in op de ongelukkige fietswissel van de Belg in de tijdrit naar San Marino en verweet Lotto Soudal dat de werkwijze bij de ploeg ver achterblijft.

Campenaerts kende in de tijdrit een ongelukkige fietswissel van tijdritfiets naar normale wegfiets, waarbij hij niet in zijn pedaal kwam en zijn mecanicien hem niet aanduwde. Voor Wiggins was het duidelijk: hier had Lotto Soudal een ritzege laten liggen. Terwijl de Brit teams als Ineos en Mitchelton-Scott ver ziet gaan qua details en professionaliteit, constateerde hij bij de Belgische formatie ‘disorganisatie op dagen als deze’. “Campenaerts verdient beter, dit is vreselijk.”

Tegenover Sporza reageerde de Belg vandaag in aanloop naar de elfde etappe. “Ik heb het ook gelezen en gezien. Wat kan ik erop zeggen? Ik denk dat hij hier nog niet in de ploeg heeft gezien hoe we het uurrecord hebben aangepakt. We hebben wel zijn fucking uurrecord gebroken, hè. We komen inderdaad misschien meer over als een traditionele ploeg, maar er is veel progressie geboekt, zeker op het vlak van tijdrijden sinds mijn komst.”

“En met Kevin De Weert hebben we heel grote stappen gezet. Het uurrecord was daar het perfecte bewijs van.” Campenaerts is na dit seizoen einde contract bij Lotto Soudal en nieuws over een nieuw contract is er nog niet, vertelde hij. “Ik focus me op de Giro. Na een grote ronde hoef je wat minder te trainen en dan is er tijd voor onderhandelingen. Het zou niet slecht zijn als er dan iets uit de bus komt, maar er is nog tijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.