Campenaerts wint Ardennenrit in Baloise Belgium Tour, Evenepoel maakt wederom indruk

Door , zaterdag 15 juni 2019 om 15:36
Campenaerts wint Ardennenrit in Baloise Belgium Tour, Evenepoel maakt wederom indruk

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts heeft de Ardennenrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven, waarin Remco Evenepoel de klassementsstrijd met Tim Wellens in zijn voordeel besliste. Campenaerts bleef in de laatste tien kilometer over met Evenepoel en Andreas Kron, die hij in Seraing van zich afhield.

Bijltjesdag in de Baloise Belgium Tour! De Ardennenrit stond de afgelopen weken in menig rennersagenda met rood omcirkeld. Wie leider Evenepoel nog uit de leiderstrui wil rijden, moet dat zaterdag doen.

Campenaerts toont zich in de vroege vlucht
Victor Campenaerts, de nummer drie van het klassement, was zich daarvan bewust. Echter, de coureur van Lotto Soudal wist dat hij op de Ardennenheuvels geen schijn van kans zou maken tegen mannen als Wellens en Evenepoel. En dus schoof de tijdrijder mee in de vroege vlucht. De Belg kreeg Quinten Hermans, Andreas Kron, Gianni Marchand, Cyril Lemoine en Anthony Turgis met zich mee. Zij kregen een voorsprong van tweeënhalve minuut van het peloton, waar Deceuninck-Quick-Step controleerde.

Achter de koplopers was er continu beweging. Ben Hermans en Pierre-Luc Périchon probeerden het, maar zij hadden weinig succes. De beklimmingen van de La Roche-aux-Falcons en La Redoute zorgden er niet voor dat de wedstrijd ontplofte, maar wel dat de benen van een aantal renners achterin het peloton ontploften. Fabio Jakobsen was een van de coureurs die het tempo niet meer bij kon houden, evenals de ploeggenoten van Wellens: hij zat met nog veertig kilometer te rijden geïsoleerd.

Wellens trekt ten aanval, Evenepoel pareert, Wellens lost
De laatste beklimming van La Roche-aux-Falcons zou duidelijk maken of Wellens de leiderstrui van Evenepoel kon bedreigen. Daarvoor moest hij dan wel 57 seconden goedmaken op de jeugdige leider. En dus trok Wellens aan de voet van de Valkenrots ten aanval. De vroege vlucht werd direct opgeraapt en de 28-jarige Lotto Soudal-coureur reed direct een voorsprong van tien seconden bij elkaar.

Echter, Evenepoel toonde zich een volwassen coureur door op eigen tempo naar boven te rijden: aan de top had de Deceuninck-Quick Step alleen Kron, Campenaerts en Loïc Vliegen nog in het wiel, terwijl hij een uitgebluste Wellens binnen schootafstand zag. Evenepoel haalde Wellens vervolgens bij, waarna Wellens moest lossen.

Campenaerts grijpt de rit, Evenepoel doet goede zaken
Evenepoel, Campenaerts en Kron reden vervolgens samen naar de meet: Campenaerts wist daar vervolgens in een sprint der stervende zwanen Evenepoel en Kron van zich af te houden. Met nog een etappe te gaan lijkt Evenepoel de Baloise Belgium Tour te gaan winnen.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.