Campenaerts zinspeelt op aanvallen werelduurrecord

Campenaerts zinspeelt op aanvallen werelduurrecord

foto: Sirotti

donderdag 27 september 2018 om 15:41

Victor Campenaerts blijft na zijn bronzen medaille op het WK Tijdrijden in Innsbruck nog eventjes in de buurt. De 27-jarige Belg van Lotto Soudal reist naar het naburige Zwitserland, waar hij op de wielerbaan van Grenchen wil kijken of hij in staat is om het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins kan breken. Dat vertelt hij in een persbericht van Lotto Soudal.

“Donderdag vertrek ik naar Grenchen, waar ik testen zal afnemen om een eventuele aanval op het werelduurrecord te plannen”, aldus Campenaerts, die daarna een punt achter zijn seizoen zet. “Dat lag voor dit WK al vast, dus ik heb mijn bronzen medaille heel bescheiden gevierd. Ik zet nu nog even door tot zaterdag en dan is mijn seizoen volledig afgerond. Morgen rijd ik op de piste en de dag nadien doe ik een echte test, waarbij ik een halfuur boven de gemiddelde snelheid van het werelduurrecord probeer te rijden, dus boven de 55 km/u. Als dat lukt, wil ik zeker een poging ondernemen en zullen we met ploeg bespreken wanneer we die eventuele aanval kunnen inplannen. Maar ik geniet de komende dagen zeker nog verder van deze medaille!”

Dit artikel delen:

10 Reacties

tvm 27 september 2018 om 16:16

Wat een zalige renner. Onbegrijpelijk dat sommige mensen zich aan hem irriteren. Hij is direct, laat zijn hart zien en spreekt zijn doelen uit. Daarnaast rijdt hij ook behoorlijk hard. Mooi dat hij bij Soudal ruim baan heeft gekregen voor zijn ontwikkeling naar de top.

0
Vincent Lacressonniere 27 september 2018 om 23:08

Het is voor de meeste mensen misschien gewoon even wennen, de kennismaking met de mens Victor. Bij mij heeft het althans even geduurd. Nu zeg ik: DOEN VICTOR, KAPOT MAKEN DAT RECORD!!

0
Mwielerfan 29 september 2018 om 20:11

Inderdaad waardeer hem elke keer meer. Gewoon proberen in plaats van dat suffe gedoe van top tijdrijders martin cancellara en dumoulin die het niet aandurven

0
aardappeljager 27 september 2018 om 16:37

Mooi als hij het gaat doen. Niet na de carrière pas en een van de toppers van dit moment.

Ja ik weet dat het geen Dumoulin of Dennis is, maar toch

0
LyndaLid 27 september 2018 om 17:20

Niks tegen Campenaerts, maar wie interesseert dat domme werelduurrecord? Het is dat iemand als Wiggins het aanviel, anders had ik niet eens geweten dat ’t bestond. Bestaat er ook een halfuurrecord, of een etmaalrecord?

0
vanSpringel 27 september 2018 om 17:45

Persoonlijk vindt ik het werelduurrecord heel erg interessant !

0
teunster 27 september 2018 om 18:47

Zegt mij ook helemaal niets, maar ik kan me voorstellen dat als de tijdrit helemaal je ding is, dat je zo’n record ook niet wil laten liggen.

0
wringer 27 september 2018 om 19:26

Het etmaalrecord op de baan is 941,873 km (op de weg 896km). Redelijk scherp als je het mij vraagt.

0
Mwielerfan 29 september 2018 om 20:15

Ik persoonlijk ben zeer geïnteresseerd. Zeker nu de chrono des nations niet meer zo mooi generaties vergelijkt. Ik begon half jaren negentig wielrennen te volgen en toen was het met Tony rominger ed nog erg prestigieus.
De uci heeft het daarna kapot gemaakt door eerst alles toe te laten en daarna absurd rigide de moderne tijd uit te proberen te wissen.
Waarschijnlijk volg jij wielrennen pas kort anders zou je wel iets meer respect ervoor hebben.
Het is voor mij wel wat meer dan wereldkampioen tijdrijden (bestaat überhaupt pas sinds jaren negentig dus net zoiets als canada gp’s qua wieler traditie) of tijdrit in tour.

0
girardengo 28 september 2018 om 00:08

Werelduurrecord dom? Wellicht helpt enige verdieping in de (toch interessante)geschiedenis ervan.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.