Campenaerts zoekt topvorm: “In Tirreno procentje beter worden”

maandag 4 maart 2019 om 17:53
Campenaerts zoekt topvorm: “In Tirreno procentje beter worden”

Victor Campenaerts rijdt in aanloop naar zijn werelduurrecordpoging nog Tirreno-Adriatico. Dat doet de Belgische tijdrijder om ‘om nog een procentje beter te worden’. Dat vertelde hij op een persmoment met zijn ploeg Lotto Soudal.

Dinsdag 16 en woensdag 17 april staan rood omcirkeld in de agenda van Victor Campenaerts. Dan valt hij in Aguascalientes, Mexico het werelduurrecord van Bradley Wiggins (54,526 kilometer) aan. “In mijn hoofd probeer ik liefst op 16 april, maar als de luchtdruk dan niet goed is en de dag nadien wel, doen we het de 17e”, vertelt Campenaerts.

Competitie in de benen
Een lange periode heeft Campenaerts getraind in Namibië, om zich optimaal voor te bereiden op de poging die hem in de geschiedenisboeken moet krijgen. “Het is heel moeilijk in te schatten of ik op schema zit, want ik heb dit seizoen nog geen wedstrijden gereden”, tekent Het Nieuwsblad op. In Tirreno-Adriatico maakt de hardrijder zijn eerste officiële wedstrijdkilometers van het jaar. “Ik ben doorheen die stage heel hard gegroeid. In de Tirreno wil ik een week diep gaan, in het rood rijden en misschien wel resultaat rijden in de laatste tijdrit. Dat is vooral om competitie in de benen te hebben.”

Over het tijdstip van de recordpoging van Campenaerts is ook al meer bekend. De poging is tussen 12-13 uur lokale tijd op de hoogte in Mexico, wat betekent dat het in de Europese tijd tussen 20-21 uur is.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rudie Marien 4 maart 2019 om 19:50

Succes Victor !

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.