Cancellara gaat voor de dubbel
dinsdag 22 september 2009 om 21:19

Cancellara gaat voor de dubbel

Fabian Cancellara spreekt voor het eerst zijn ambities uit in verband met de Wereldkampioenschappen van deze week. Op cyclingnews.com zegt de Zwitserse kopman voluit voor de dubbel te gaan. “Als je goed traint, zijn de twee dagen tussen de tijdrit en de wegrit genoeg om te recupereren. Al moet je in mentaal opzicht ook sterk zijn.”

Dat Cancellara de titel in het tijdrijden op zijn naam zal schrijven, daar lijkt niemand aan te twijfelen. De tweevoudige wereldkampioen in deze discipline won dit jaar al tijdritten in de Rondes van California, Zwitserland, Frankrijk en Spanje. “Velen denken dat de tijdrit al beslist is nog voor hij gereden is. Ik doe mijn best, maar ik ben geen machine. Er kan veel mislopen tijdens de wedstrijd.” Cancellara ziet uittredend wereldkampioen Bert Grabsch als grootste concurrent voor de regenboogtrui.

Over de wegrit weet ze Zwitserse kopman het volgende te zeggen. “Italië en Spanje zijn de sterkste blokken. Damiano Cunego vliegt bijna! Minder bang ben ik van de Belgen en de Luxemburgers”. Cancellara schat zijn kansen dus vrij hoog in, terwijl hij op een WK nog nooit is verder geraakt dan een 31e plaats in Stuttgart (2006).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.