Cancellara tweede bij laatste Ronde: “Ik had geschiedenis willen schrijven”
foto: Sirotti
zondag 3 april 2016 om 18:40

Cancellara tweede bij laatste Ronde: “Ik had geschiedenis willen schrijven”

In zijn laatste Ronde van Vlaanderen reed Fabian Cancellara naar de tweede plaats. Een mooie klassering, maar niet wat de Zwitser van Trek-Segafredo gehoopt had. “Een tweede plaats is mooi, maar tweede is niet eerste. Ik had geschiedenis willen schrijven”, zegt hij tegen Sporza.

Met drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen al op zak, kon Spartacus zich vandaag alleen recordhouder maken. De koers zat echter niet mee. “We hadden geen geluk met het team vandaag. Jasper (Stuyven, red.) heeft misschien drie keer van fiets moeten wisselen. Maar uiteindelijk hebben we allemaal het maximum gegeven. Ik ook”, erkent hij.

Na de slotklim van de Paterberg ging hij met Sep Vanmarcke in achtervolging op een losgeslagen Peter Sagan. “Ik ben geen superman. Alleen die ene seconde dat ik twijfelde toen Vanmarcke naar Sagan en Kwiatkowski reed, dat knaagt nu wel wat. Ik rekende toen op Stijn (Devolder, red.) en de andere teams. Maar hulp kwam er niet.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
3 april 2016 18:43
Dan nog maar een jaar he ;)
3 april 2016 18:48
Wat is deze man een icoon geweest voor het wielrennen. Ook heel eerlijk in zijn antwoorden, geeft toe dat die een tactische fout maakt, maar geeft ook de credits aan anderen. In het interview bij Sporza zichtbaar geemotonieerd. Een echte gentleman in zijn hele doen en laten. Met Sagan hebben we er een nieuw fenomeen bij, maar aan het eind van het seizoen zijn we een icoon armer.
3 april 2016 19:26
Eigenlijk nog te goed om te stoppen, zijn wel andere (voormalige) toppers die daar meer voor in aanmerking komen.
3 april 2016 19:37
Toen Cancellara begon te huilen na net te zijn gaan zitten, zapte de regisseur binnen 1 seconde naar kerkbeelden. Hoe grote sukkel kun je zijn als regisseur ?
3 april 2016 19:40
Hulp kwam er niet? Astana en vooral Katusha hebben anders aardig voor hem gewerkt. Had het hem zeer gegund maar hij kan echt niet naar andere ploegen wijzen..
3 april 2016 19:41
Het is juist wel mooi om te stoppen als je nog mee kunt doen voor de winst in een grote klassieker.
3 april 2016 20:10
Vanmorgen schreef ik dat ik uitkeek naar tranen van vreugde en tranen van verdriet. Zó emotioneel werd het niet, maar net zo geweldig als de overwinning van Sagan, was de emotie bij Cancellara. Zowel na de finish, waar zeker tranen te zien waren, als aan het begin van zijn Sporza interview.

Legendarische dag. Afscheid van een legende, het definitieve einde van een klassiekerdroogte bij de nieuwe legende, en dat in de mooiste Vlaanderen die ik me kan heugen, onder een prachtig zonnetje, met duizenden mensen langs de kant, in de 100e Ronde. Ik weet waarover ik nadroom vannacht.
3 april 2016 20:14
Ga je nu ook zelfs je eigen comments evalueren en beschouwen LL?
3 april 2016 20:18
Haha hoe is dat om je blind te staren op één forumlid Klootje? Vroeger schreef je nog weleens iets over wielrennen, wat is er in hemelsnaam met je gebeurd deze winter?
3 april 2016 20:22
Niet te popie Lunda, nergens voor nodig met jouw wielerkennis
3 april 2016 20:22
Zo voelt dat misschien in jouw universum LL. Het is echter nogal lastig om over jouw reacties heen te lezen, ze zijn zo talrijk en lang. Maar zeg me eens, wat in jouw comment heb je vandaag al niet ergens gezegd in een ander comment? Tandje minder mag wel hoor. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zo denkt.
3 april 2016 20:27
Wat ga ik hem missen
3 april 2016 20:30
@ klootje

Ja, stom hè, enthousiasme? En voor wat het waard is: de emoties bij Cancellara waren inderdaad nog relatief weinig aan bod gekomen. Als het niet de toon is, dan erger jij je wel weer aan de lengte of de hoeveelheid van mijn reacties, alsof je je inderdaad meer op mij focust dan op wielrennen tegenwoordig. Laat toch lekker gaan! En of je (niet) de enige bent? Maakt het uit.. Ik ben ook vast de enige niet die zich afvraag waarom alles zo verbitterd is bij jou dit jaar. Maar ook dat laten we lekker gaan!
3 april 2016 20:45
edit redactie: niet doen
3 april 2016 20:47
Quote:
Kun je als een klein kind reageren

Quote:
Dank u, dat u de tijd voor mij nam grote LL.


OK.

Quote:
ls je reactie inhoudelijk iets toevoegt zul je me ook niet horen LL… maar zeg eens wat nieuws dan.

Sjongejonge, wat is nou het precieze verschil tussen mijn reactie en die van de anderen? Zijn die vernieuwend? Hou toch eens op, het wordt echt een beetje gek zo.

Quote:
Mag ik dan nog wel een ding tegen je zeggen en je wijzen op het feit dat we hier met elkaar discussiëren en dat dat niet hetzelfde is als monologen opvoeren?

Ik zou niet discussiëren... Dat is denk ik wel de eerste keer dat iemand me dat verwijt op wielerflits. Goed, het was me weer een genoegen, altijd leuk als je langs komt om iets inhoudelijks te melden.
3 april 2016 20:48
Mij ook, tot de volgende MSR LL. Kunnen we weer hard lachen.
3 april 2016 21:06
Get a room Lynda en Klootje
3 april 2016 21:19
edit redactie: niet doen
3 april 2016 21:21
@Klootje Liever iemand die reageert met enthousiasme dan iemand die alleen maar reageert met commentaar op mensen die enthousiast zijn. Daarbij hebben haar reacties een stuk meer inhoud dan die van jou. Misschien zou jij ze eens moeten evalueren?
3 april 2016 21:29
+1 jomax
3 april 2016 21:33
edit redactie: niet doen
3 april 2016 21:38
Vind dat het wel eens gezegd mag worden dat ik LL's reacties juist waardeer. Sport is gevoel en emotie ipv louter uitslagen en statistieken. Sommige bmhebben dat door, voor andere blijft het iets ongrijpbaars. Ik vind het prachtig dat Sagan juist nu van Cancellara wint. De stok is doorgegeven en wat hadden we het Fabian gegunt. Tegelijkertijd mag je beseffen dat een persoonlijkheid als cancellara nu gemist kan worden(hoe jammer ook), omdat er een nieuwe is opgestaan. Dat is naar mijn indruk het verhaal van de koers van vandaag, boonen zou dat ook eens moeten beseffen btw:p
3 april 2016 21:46
Klootje, wat kan je toch vervelend doen. Als je vindt dat er teveel geschreven wordt, ga dan wat op twitter zitten man. Zijn we meteen van je 'bijdragen' af.

On topic: Fabian, wat een eindbaas, we gaan hem missen. Net niet goed genoeg vandaag, maar geen schande als je zag hoe Sagan tekeer ging!
3 april 2016 22:02
Klootje, wat ben je enorm zuur zeg. LyndaLid geniet gewoon (terecht) van een heerlijke wielerdag, met dito winnaar en 'verliezers'.

Sneu om dit te lezen.
3 april 2016 22:50
Even terug on topic (sorry voor de onderbreking...), ik las meerdere keren dat Vanmarcken de tweede plaats zou hebben geschonken aan Cancellara. Iemand die daar wat meer van gezien heeft? BVD

Om te reageren moet je ingelogd zijn.