Cannondale-Drapac ontkent verlies van hoofdsponsor
foto: Sirotti
zaterdag 3 juni 2017 om 09:02

Cannondale-Drapac ontkent verlies van hoofdsponsor

Cannondale-Drapac ontkent het nieuws dat Cannondale zich terug zou trekken als hoofdsponsor van de ploeg. Dat zegt de Amerikaanse formatie in een statement aan Cyclingnews.  Wel is Cannondale-Drapac op zoek naar nieuwe sponsoren om het budget te verhogen.

Het team benadrukt dat Cannondale niet alleen sponsor is van de ploeg, maar ook een belangrijke eigenaar. “Cannondale wil graag financiële steun blijven bieden”, schrijft de formatie van ploegbaas Jonathan Vaughters. “Tegelijkertijd zijn we echter actief op zoek naar nieuwe sponsoren. Ons teambudget is al een aantal jaar erg beperkt, waardoor we gedwongen waren om te bezuinigen op gebieden als wetenschap en aerodynamische testen.”

Dat moet veranderen, en dus is Cannondale-Drapac op zoek naar extra sponsoren om de renners meer steun te bieden. De hoofdsponsor zal echter niet verdwijnen. Bij de ploeg zijn met Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle en Wouter Wippert vier Nederlanders in dienst.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2017 09:08
Blijkbaar wel geld om Vanmarcke en Phinney binnen te halen...
3 juni 2017 09:18
Met het budget van lonen die vrijkwamen na het vertrek van Navardauskas, Breschel, Moser, Cardoso, Bauer, King, en daarnaast ongetwijfeld nog renners die me niet te binnen schieten, hebben ze Phinney, Van Asbroeck, Vanmarcke en Carthy gehaald. Er zijn een pak meer namen vertrokken dan toegekomen.
3 juni 2017 09:32
En daarbij gaat het om Vanmarcke (wereldtop over de kasseien, maar zeker geen veelwinnaar) en Phinney (die toch nog niet het niveau laat zien van voor zijn beenbreuk) en niet om bijvoorbeeld Sagan en Tony Martin.
3 juni 2017 10:07
@snoep de Hond

Sagan was onhaalbaar natuurlijk. Die verdiend vermoedelijk nog een veelvoud van wat vanmarcke verdiend. Plus die had een contract met Specialized.

En was Tony Martin een betere aankoop geweest? Wat heeft die laten zien in het shirt van Katusha dit jaar? Een derde plaats in de zwak bezette Ronde van België?
3 juni 2017 11:16
Hoop dat ze gewoon op het hoogste niveau blijven. Je kan een zwak voor ze hebben of niet, ze rijden in ieder geval niet anoniem rond en hebben een pak meer identiteit dan bv Katusha.
3 juni 2017 11:39
Katusha heeft ook gewoon een wat mindere ploeg, net als inderdaad een gebrek aan identiteit. Dan stralen die jongens van Vaughters toch meer uit.

Ik hoop voor Vaughters dat Cannondale blijft. Toch een aantrekkelijke ploeg met een schat aan talent en een behoorlijke Nederlandse inbreng.
3 juni 2017 13:07
@baukema tomoulin
Dit jaar heeft de ploeg-Vaughters inderdaad wat smoel teruggekregen, dat was de afgelopen jaren 'n beetje verdwenen.

Het valt inderdaad op dat ze niet meer scoren in tijdritten, zoals ze vroeger wel deden. Maar ik kan me niet voorstellen dat een ploeg als LottoNL een godsvermogen uitgeeft aan aerodynamica, en die doen het op dat vlak toch een stuk beter. Het zal meer gaan om je geld slim te besteden.
3 juni 2017 13:28
Mooi nieuws!
Een ploeg met veel "net-niet renners"(Rolland, Talansky, Uran, ...), terwijl dat wel de grote namen van de ploeg zijn. Ik houd daar wel van.
Vaak in het offensief, ik hoop dat ze zo vrijuit blijven koersen en niet als die andere ploegen een uitgesproken kopman binnenhalen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.