Cannondale-Drapac versterkt zich met rondetalent Carthy
Foto: Sirotti
woensdag 3 augustus 2016 om 10:14

Cannondale-Drapac versterkt zich met rondetalent Carthy

Hugh Carthy rijdt volgend seizoen in de WorldTour voor Cannondale-Drapac. De 22-jarige Brit komt over van het ProContinentale Caja Rural-Seguros RGA, waar hij dit seizoen veel indruk maakt. Carthy won de Vuelta Asturias en werd verrassend negende tussen de wereldtoppers in de Ronde van Catalonië. Hij won daar bovendien het jongerenklassement.

Carthy stond in de belangstelling van meerdere ploegen, maar denkt dat de Amerikaanse formatie het best bij hem past. “Er zitten veel jonge renners in het team, maar ook ervaren jongens”, zegt hij in het persbericht. “Je krijgt voldoende sturing, maar hebt ook een zekere mate van vrijheid. Naar die balans zoek ik en Cannondale voldeed het beste aan die criteria.”

De verwachtingen bij de komst van Carthy zijn hooggespannen. “Hij heeft op zo’n jonge leeftijd al laten zien dat hij een renner van wereldklasse is”, zegt manager Jonathan Vaughters. “Hij is niet alleen een van de grootste rondetalenten van Groot-Brittannië, maar zelfs wereldwijd. We gaan hem helpen om het beste uit zichzelf te halen.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2016 10:19
Nog een talent die Vaughters kan verpesten. Jammer.
3 augustus 2016 10:22
Cannondale verkloot iemand zijn carrière aflevering 26.
3 augustus 2016 10:25
Hopelijk loopt het met hem beter af dan met sommige andere wereldrenners waar Vaughters het beste uit naar boven ging halen.
3 augustus 2016 10:27
Jammer. Ik hoop voor hem dat hij een uitzondering wordt op de talenten die zich doorgaans weinig ontwikkelen bij deze ploeg.
3 augustus 2016 10:34
Jonathan zie eerst dat je Moser, Formolo,Talansky, Bevin, Slagter,... eens aan de praat krijgt voor je je nieuw speeltje weer kapot maakt.
Ik denk nog steeds dat de beste teams voor zo'n jonge gasten Orica en Diminsion zijn. Daar krijgen ze tenminste eigen kansen (niet zoals bij Sky of BMC) en hebben ze een goed groeitraject (niet zoals bij Cannondale dus).
3 augustus 2016 10:40
Hij heeft deze stap natuurlijk geheel zelf verdiend en logisch ook. Ben wel benieuwd wat cannondale hiervan gaat maken. Ik ben nooit fan van deze ploeg geweest omdat ze toch wat saai koersen en niet echt bijzondere prestaties neerzetten. Maar ik geef deze jongen graag een kans.
3 augustus 2016 11:04
Cannondale..., blijkbaar doen ze daar toch iets goed verkeerd. Het lijkt wel of iedereen die naar die ploeg gaat achteruit gaat. En dan nog die praatjes over de trainingen van Rolland bij Europcar, volgens mij deed hij het daar toch helemaal niet zo slecht.
3 augustus 2016 11:16
Ik hoop dat van Baarle snel naar Sunweb gaat. Krijg je komende jaren mooi NL blok; Dumoulin, Oomen, Teunissen, Tusveld en van Baarle en misschien nog wel Kelderman?!
3 augustus 2016 11:57
Cannondale rijdt dit jaar wel ondermaats. Van Baarle zie ik dan nog goed rijden, Slagter komt net wat tekort, Rolland, Uran en Talansky zijn subtoppers. En die jonge italianen en amerikanen komen nog tekort. Misschien dat ze volgend seizoen wel stappen kunnen maken, met Carthy moeten ze vrij gaan koersen. Met de rest aanvallen en proberen etappes te pakken. En Vaughters lijkt me niet veel bijdragen als wat tweets. Maar ja. Teambaas.
3 augustus 2016 12:02
Vreselijk. We zullen je missen Hugh. Je hebt een mooie carrière gehad. Helaas duurde hij maar een jaar of drie.

Misschien dat Moser, Acevedo, Woods, Moser en Mullen een toespraakje willen houden.
3 augustus 2016 12:22
Om over Uran nog maar te zwijgen...Hopelijk kan de Britse Zakarin zich wél goed doorontwikkelen bij Cannondale. Het kan toch niet zo zijn dat alle talenten naar de klote gaan daar, kijk naar Dombrowski, die heeft de smaak sinds vorig jaar ook aardig te pakken.
3 augustus 2016 12:45
RIP.
3 augustus 2016 12:46
deze ploeg lijkt mij niet erg geliefd. ;)
3 augustus 2016 13:02
Cannondale presteert zoals de Franse ploegen na de Tour Dopage van 1998. We weten nu waarom die ploegen zo slecht presteerden.
3 augustus 2016 13:09
Hugh Carthy, een groot klimtalent. Ik ben benieuwd in hoeverre hij zijn tijdrit kan gaan verbeteren. Als dat em lukt gaat het een grote ronderenner worden.
3 augustus 2016 13:18
Zo te zien heeft Jonathan over meer teentjes gereden dan die van die Tukker.
3 augustus 2016 14:09
@prima facie
Ja, zo kun je elke ploeg die onderpresteert wel verdedigen... Cannondale heeft gewoon een enorm talentvolle ploeg waar veel te weinig uitkomt. Misschien wel de meest talentvolle ploeg van het hele peloton.
3 augustus 2016 14:14
@tendam
Ik heb me er altijd over verbaasd dat de Franse ploegen in begin jaren nul zo slecht presteerden. Ik had voor mezelf allerlei verklaringen bedacht (Franse jonge coureurs reden alleen Franse en geen internationale wedstrijden; er waren te veel Franse ploegen waardoor de goede Franse renners verspreid raakten en er te veel matige renners in die ploegen zaten; ouderwetse trainingsmethodes). Maar nee, het was doping. Sindsdien maak ik me niet zo druk om het minder presteren van een ploeg of een renner. We weten gewoon zo weinig.
3 augustus 2016 14:20
@prima facie
Vaughters begon zelf over de ouderwetse trainingsmethodes in Frankrijk, namelijk die van Pierre Rolland. Dus hij gelooft niet dat het verschil doping is ;)

Misschien komt het omdat ik fan ben van Slagter dat ik de praatjes van Vaughters niet echt serieus meer neem.
3 augustus 2016 16:29
Quote:
Cannondale-Drapac versterkt zich met rondetalent Carthy



Quote:
Carthy gaat rondetalent weggooien bij Cannondale-Drapac.
3 augustus 2016 16:45
Waarom zou ieder talent mislukken bij Vaughters/Cannondale? Hesjedal heeft daar zijn beste jaren gehad. Talansky toch heel lang prima resultaten. Navardauskas en Dan Martin toch prima resultaten daar. van Baarle ontwikkelt zich goed en Formolo heeft toch ook al mooie dingen laten zien, is ook nog erg jong. Dit jaar krijgt Vaughters Dombrowski toch weer redelijk aan het fietsen. En Moser was al aan het kwakkelen voor de fusie tussen Cannondale en Garmin.
Het rendement is niet supergroot en er valt zeker wat af te dingen op de manier waarop Vaughters met zijn personeel omgaat maar zo dat er geen enkele renner die bij hem komt rijden iets van bakt is niet waar.
3 augustus 2016 17:05
@tendam
Zelfs als alle doping het peloton uit is, blijft de omerta alsnog. Wat ploegleiders zeggen, geloof ik ook niet :p
3 augustus 2016 17:28
Alsof de Fransen geen doping namen. Het heeft inderdaad net als bij sommige andere landen een rol gespeeld, maar de manier van werken en ingesteldheid waren evenveel verantwoordelijk voor de slechte staat van het Franse wielrennen.
4 augustus 2016 12:29
Spijtige zaak voor dit aanstormende rondetalent :/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.