Cannondale-Drapac vindt steun bij Fairly Group

Door , woensdag 30 augustus 2017 om 22:43
Cannondale-Drapac vindt steun bij Fairly Group

Jonathan Vaughters startte woensdag zijn crowdfund-actie waarmee hij een deel van zijn financieel tekort hoopt te dichten. Door  het afhaken van een potentiële sponsor, kampt de Amerikaanse ploeg met een acuut gat van zeven miljoen dollar in de begroting voor 2018. “We zijn overdonderd met hoe de campagne nu loopt”, vertelt Vaughters aan Velonews. Er zou de afgelopen dagen al een miljoen dollar zijn toegezegd.


Fairly Group verdubbelt donaties
Cannondale-Drapac krijgt onder meer steun van de Fairly Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in risicomanagement en was al als kleine sponsor betrokken bij de ploeg. CEO van het bedrijf is Alex Fairly, de vader van ex-Garmin en oud-Giant-Alpecin-renner Caleb Fairly. Slipstream Sports heeft woensdag haar aangekondigde crowdfund-platform opgericht, waarop mensen geld kunnen doneren. Op woensdagavond staat die teller al op een kleine $150.000,00. Bovendien heeft de Fairly Group toegezegd om alle donaties tot twee miljoen dollar te verdubbelen. Het tot op heden gerealiseerde bedrag is bij elkaar gesprokkeld door een dikke duizend mensen.

Jonathan Vaughters

Vaughters: “Ik had gerekend op zo’n $50.000,00” – foto: Cannondale-Drapac

Vaughters hoopt dat hulp niet nodig is
De Amerikaanse teammanager hoopt dat deze actie de ogen opent van potentiële sponsors. “Meer nog dan het fysieke geld, zegt dit dat mensen willen investeren in deze ploeg. De fans investeren niet alleen emotioneel, maar nu ook fysiek. Ze willen graag dat het team doorgaat. Ik had nooit gedacht dat we op dit niveau geld zouden inzamelen. Het is vleiend. Maar ik hoop er natuurlijk op dat een sponsor meekijkt en zegt: ‘Wauw, veel mensen dragen die gasten een warm hart toe. Misschien moeten wij erin springen’. Want de mensen spreken nu met hun portemonnee en dat is echt geweldig!” Vaughters benadrukt dat iedereen zijn geld terugkrijgt wanneer de ploeg in 2018 niet meer bestaat, of wanneer er toch nog een sponsor in zijn team stapt.

Van Baarle: “Hoop dat er over anderhalve week duidelijkheid is”
Afgelopen maandag was Dylan van Baarle te gast in WielerFlits Live. Ook daar kwam de kwestie van zijn ploeg aan de orde. Door het acute tekort, komt de renner van Cannondale-Drapac opnieuw op de markt. Hij had onlangs nota bene zijn contract verlengd. “Ik hoop natuurlijk dat het binnen een paar dagen weer goed komt. Het is nu niet de tijd om even rustig te wachten. Wanneer er een ander aanbod komt, zal ik daar over na moeten denken. Maar dat is nu nog niet het geval. Ik wil mijn opties openhouden. Ik wil er geen datum eraan vastbinden, maar hoop wel dat er over anderhalve week duidelijkheid is.” Met Sebastian Langeveld staat er nog een tweede Nederlander bij de Amerikaanse ploeg onder contract voor 2018.

Dit artikel delen:

15 Reacties

WernerFranke 30 augustus 2017 om 22:48

Dus is het meer een promotiestunt dan een laatste redmiddel? Anyway, 150+k opgehaald in één namiddag, en als Amerikaanse ploeg zal dat bedrag morgenochtend dus nog een pak hoger liggen. Best wel indrukwekkend.

Sagan=hulk 30 augustus 2017 om 22:57

Vaughters is en blijft een absolute baas in dit vak. Ik twijfel er zelfs niet aan dat hij deze ploeg zal redden. De kans is groot dat er nog één of ander Amerikaans bedrijf opstapt en een flinke sponsoring doet. De tweede mogelijkheid is dat er een Chinees of een Arabier plots met een flinke zak geld afkomt. En ten derde, wat ik mooi zou vinden, kan een fusie met een andere ploeg ook. Aqua-Blue Cannondale lijkt me wel wat. Vaughters heeft al heel wat fusies in elkaar geknutseld, dus waarom nu niet.

En in het wielrennen weet je natuurlijk nooit, misschien begint het terug te kriebelen bij ene Oleg Tinkov. Al zie ik die niet samen passen met Vaughters.

hanzul 30 augustus 2017 om 22:57

Eerst zien dan geloven, moet ook nog overgemaakt worden

rahimns 30 augustus 2017 om 23:16

Toch als je een gat hebt van 7 miljoen en zou hij dus 2 miljoen binnenhalen door crowdfunding dan verdubbeld deze sponsor dit tot 4 miljoen. Dan kom je dus nog steeds 3 miljoen te kort. En dan is 1,5 week wel erg kort om echt nog een bedrag van 7 miljoen bij elkaar te halen. Renners willen natuurlijk niet het risico lopen om nu weer 1,5 week te wachten om dan te horen dat er nog steeds niet voldoende geld is. Ik vrees nog steeds het ergste, in het beste geval kan hij volgend jaar in ieder geval nog verder met een uitgedunde groep als een pro-continentale ploeg.

Jotto-Lumbo 30 augustus 2017 om 23:18

Wernerfranke, daarbij moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met het honeymoon-effect van zo'n actie. Bij aankondiging van een desbetreffende actie zal er in het begin een enorme piek zijn van mensen die echt willen helpen, maar normaal gesproken houdt dat snel op.

Eerlijk gezegd vind ik 150k nog helemaal niet veel als je naar de 7 miljoen toe moet. Daarnaast zal het verdubbelen van de Fairly Group pas echt effect hebben als het over hele grote bedragen gaat, 500 k tot 2 miljoen (150 k naar 300 k heeft weinig effect). En voor die bedragen en sponsoren is Vaughters al langer aan het zoeken.

Ik zie deze actie meer als een laatste redmiddel om sponsoren binnen te halen die denken dat ze voor de helft van de prijs kunnen mee doen. Meestal is het een teken van einde verhaal.

Arsene-Millocheau 30 augustus 2017 om 23:44

Hmm, Belkin misschien!

SteVwonder 31 augustus 2017 om 00:33

2 uur later, 170k. Gaat wel snel

lottojumbofan 31 augustus 2017 om 06:11

Tussenstand: 217K

nikleb 31 augustus 2017 om 06:41

Kansloos

MatthiasVDH 31 augustus 2017 om 07:28

Natuurlijk volstrekt kansloos, maar er wordt best wel veel geld opgehaald. Zoals Vaughters zegt: het is eerder om zo sponsors aan te trekken. Cannondale verwacht ook niet dat de fans zo maar even 2 mil op tafel smijten.

ikbenprocycling 31 augustus 2017 om 07:33

Us postal, Discovery ? Zomaar wat ideeetjes….

Alexander 31 augustus 2017 om 08:05

Juist nu de ploeg er eindelijk goed voor staat en begint te oogsten. Selectie vind ik sterk.

tvm 31 augustus 2017 om 09:22

Mooi slim verkooppraatje van hem.

Ik ken die Vaughters niet. Is hij echt zo'n kwal als sommige mensen zeggen?
Zo ja, op basis waarvan wordt dan gezegd?

Een ploeg met vrijwel uitsluitend anti-helden. En juist daarom is het zo'n leuke ploeg.

Hoebele 31 augustus 2017 om 10:43

Los van het verdienmodel in met name grote rondes, blijft/blijkt dit dus steeds weer het grote probleem binnen het wielrennen. Een ploeg is als los zand: zo gauw de geldschieter eruit stapt (en dat kan dus blijkbaar vlak voor het volgende seizoen) valt de hele ploeg uit elkaar.
Stel nu dat ie wel een sponsor vindt en een groot deel renners is al vertrokken naar elders, kan ie dan wel WT blijven met maar 15 renners o.i.d.?
Bestaat dat idee nog van die club-profploeg, waar je lid van zou kunnen worden etc?

zeurwiggo 31 augustus 2017 om 11:16

Ongelooflijk die positiviteit over Vaughters. Hij heeft al twee ploegen de nek omgedraaid met fusies he. En contracten afsluiten op basis van een toezegging van Unibet terwijl er niets getekend is of gecheckt door advocaten? Dan speel je met andermans bestaan he, qua inkomen enzo. Niet alleen renners en personeel. Jij koopt toch ook geen huis als je nieuwe baan nog niet rond is. Vaughters heeft hier met de inkomsten van veel mensen gegokt en verloren. Dat is ontzettend kwalijk maar hij blijft maar die sympathie krijgen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.