Cant sluit jaar af met overwinning in Diegem

zaterdag 30 december 2017 om 19:01
Cant sluit jaar af met overwinning in Diegem

Sanne Cant heeft het jaar 2017 afgesloten in stijl afgesloten met een overwinning in Diegem. De cross, die meetelt voor de Superprestige, werd al vrij vroeg beslist na een solo van bijna 25 minuten. Pauline Ferrand-Prévot eindigde op een tweede plek, Maud Kaptheijns op een derde plek. Door de derde plek behoudt Kaptheijns de leiding in het klassement, al ziet ze Cant wel in punten gelijk komen.

Al vroeg in de cross wisten drie rensters zich te onderscheiden van de rest. Dit waren Sanne Cant, Maud Kaptheijns en Pauline Ferrand-Prévot. Zij lieten een groepje achter met onder andere Marianne Vos, Annemarie Worst en Nikki Brammeier. De voorsprong van de drie liep al snel op naar een halve minuut.

Voor de wereldkampioene was dit het teken om de Nederlander en de Française achter te laten. De twee waren niet bij machte om Cant te volgen wat betekende dat Cant vlak voor halverwege cross solo kwam te rijden. Deze solo rondde zij zonder al te veel problemen af, waardoor ze haar jaar in style afsloot.

In de strijd om de tweede plek wist Ferrand-Prévot Kaptheijns af te schudden. Ferrand-Prévot was weliswaar beter dan Kaptheijns, maar wist lang niet definitief afstand te nemen van de leidster in de Superprestige door veel tijd te verliezen in de zandstroken. In de laatste twee rondes nam zij alsnog afstand van de Nederlander.

In de achtergrond liet Laura Verdonschot zien dat ze bijna weer helemaal hersteld is van een darmschimmel die ze drie weken geleden opliep. De Belgische kampioene bij de beloften reed een sterke cross en was de beste van de rest van het deelnemersveld. Ze eindigde op een vierde plek. Annemarie Worst en Marianne Vos waren in de beginfase nadrukkelijk aanwezig, maar moesten genoegen nemen met een negende en tiende plek.

De volgende cross die meetelt voor de Superprestige zal in februari zijn bij de cross van Hoogstraten. De Nederlandse leidster Maud Kaptheijns, die de de eerste vier Superprestige-veldritten won, heeft haar leiding nog maar in twee crossen te verdedigen.

Uitslag Superprestigecross Diegem flag-be:

1. flag-be Sanne Cant in 48m22s
2. flag-fr Pauline Ferrand-Prévot op 21s
3. flag-nl Maud Kaptheijns op 35s
4. flag-be Laura Verdonschot op 1m08s
5. flag-gb Nikki Brammeier op 1m20s
6. flag-us Elle Anderson op 1m32s
7. flag-be Jolien Verschueren op 1m33s
8. flag-nl Annemarie Worst op 1m51s
9. flag-nl Marianne Vos op 1m58s
10. flag-nl Inge van der Heijden op 2m17s

Dit artikel delen:

2 Reacties

delgado 30 december 2017 om 19:18

Makkelijke overwinning voor Cant. Die zit in supervorm.

Ook goed om te zien dat Kaptheijns weer terug op de juiste weg is.

Vos kan inderdaad afgeschreven worden zoals de Sporza-mannen ook al aangaven.

Tiesteberg 31 december 2017 om 00:11

Hele mooie prestatie van Inge van der Heijden.
Gisteren (Bredene) ook al goed, net als Fleur Nagengast.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.