Cant vierde in Ruddervoorde: “Ik hoop in Zonhoven dezelfde benen te hebben”
foto: Cor Vos
zondag 24 oktober 2021 om 10:28

Cant vierde in Ruddervoorde: “Ik hoop in Zonhoven dezelfde benen te hebben”

Met een 19e, 25ste en 14e plek was de Amerikaanse wereldbekertrip van Sanne Cant geen succes, maar zaterdag ging het alweer een stuk beter met de Belgisch kampioene. In Ruddervoorde eindigde Cant keurig als vierde, na een razendsnelle start. “Ik had een redelijk goed gevoel te pakken”, begon ze haar verhaal.

De 31-jarige renster van Iko-Crelan kende een ware blitzstart en dook als eerste het veld in. “Dat was plezant ja. Ik ben nog niet versleten he”, lacht Cant. “Ik wist dat de eerste schuine kant hectisch zou verlopen. In de opwarming reed ik daar best goed overheen en ik wilde daar écht vooraan zitten. Het is leuk dat je daar dan ook als eerste aan kunt beginnen.”

Cant vertrok dus als een speer in Ruddervoorde, maar werd op een gegeven moment voorbijgereden door Inge van der Heijden en latere winnares Denise Betsema. “Inge ging naar de kop en dat tempo lag net iets te hoog. Als je ouder bent, weet je welk tempo je kunt volhouden. Ik moest echt zien dat ik mijn eigen tempo vond en daar niet overheen zou gaan, want anders sta je volledig geparkeerd.”

Op naar Zonhoven 
“Ik heb geprobeerd om mijn eigen wedstrijd te rijden en zo weinig mogelijk fouten te maken”, aldus Cant, die sterk genoeg bleek om als vierde over de streep te komen, nog voor wereldkampioene Lucinda Brand. Het zijn positieve signalen met het oog op de wereldbekercross van Zonhoven, die vandaag op het programma staat.

Cant kan niet wachten om de ‘Kuilcross’ te betwisten. “Ik keek in de camper op weg naar Ruddervoorde naar de erelijst en ik heb er geloof ik vijf keer gewonnen. Zonhoven is een van de mooiste crossen van het seizoen. Ik hoop zondag op dezelfde benen, of misschien nog wel iets beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.