Cant: “Wilde laten zien dat ik ook op kracht kan winnen”
foto: © Orange Pictures / Sportfoto Photoagenc
donderdag 29 december 2016 om 15:09

Cant: “Wilde laten zien dat ik ook op kracht kan winnen”

Sanne Cant won donderdagmiddag de Azencross voor de vrouwen. Een knappe prestatie, want ze hield drie jagende Rabobank-Liv-rensters achter zich. Daarmee verkleinde ze de achterstand op IJsboerke Ladies Trophy-leidster Thalita de Jong.

Cant wint liever cross dan klassement
“Dit was geen parcours om alleen te rijden”, vertelt de Belgisch kampioene tijdens het flashinterview bij Sporza. “Toch kwam ik snel solo te zitten. Ik moest vol doorgaan, want dat was het enige dat ik kon doen. Vandaag wilde ik ook laten zien dat ik niet alleen vanuit een tactisch oogpunt kan winnen, maar ook op de kracht. Mijn achterstand op De Jong is iets kleiner dan voor de cross. Maar er kan nog veel gebeuren in twee manches. In Baal zijn de verschillen vaak groot. Maar veel ben ik er niet mee bezig. Ik win liever een cross dan een klassement.”

De Jong voelde zich sterk, Vos had een mindere dag
Wereldkampioene De Jong kon haar ei niet kwijt vanmiddag. “Ik moest helaas de schade beperken. Ik voelde me erg goed. Door een stom foutje in de tweede ronde viel ik en moest ik van fiets wisselen. Spijtig. Ik hoop wel nog op wat zwaardere parcoursen waar ik mijn power kwijt kan.” Marianne Vos kon op haar beurt leven met plek twee. “Dit was het maximale. In het laatste rondje kreeg ik pas mijn ritme te pakken. Dat was net op tijd voor het podium. Ik was minder dan in Heusden-Zolder, maar dat kan een keer.”

Verdonschot: “Dit geeft heel veel moraal”
De verrassing van de dag heette Laura Verdonschot. De pas 20-jarige veldrijdster uit het Belgische Lommel kon de grote namen vrij gemakkelijk volgen en reed in de slotronde zelfs het gat dicht naar De Jong. “Dat was misschien wel een fout. Maar dat ik er nog bij zat, was heel goed. Ik voelde me ook heel goed en was meteen mee. Dan kan ik mezelf handhaven. In de laatste ronde kwam ik techniek en tactiek tekort, maar dat komt wel met de jaren. Op een gegeven moment zat ik tussen Marianne en Thalita. Dat geeft heel veel moraal”, vertelde de nummer vier na afloop.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
30 december 2016 17:08
Marianne moet de kantjes nog wat aanscherpen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.