Canyon//SRAM legt Duitse vast na finale Zwift Academy
foto: Canyon//SRAM
donderdag 14 december 2017 om 17:38

Canyon//SRAM legt Duitse vast na finale Zwift Academy

Tanja Erath mag zich vanaf heden renster van Canyon//SRAM noemen. De 28-jarige Duitse won de Canyon//SRAM Zwift Academy-finale en verzekerde zich daarmee van een profcontract. “Ik had niet verwacht dat ik überhaupt tot en met de finale zou meedoen”, jubelt ze op de ploegsite

Erath richt zich pas twaalf maanden volledig op het fietsen, nadat ze zich eerst vijftien jaar lang op de triatlon had gestort. “Ik begon met de droom om een profwielrenster te worden en ik zag de Zwift Academy als mijn laatste kans om mijn droom waar te maken, voordat ik full time aan de slag zou gaan als arts (waarvoor ze is afgestudeerd, red.). Ik had niet verwacht dat ik überhaupt tot en met de finale zou meedoen. Ik zei steeds tegen mezelf: “Als ik de halve finales maar haal, dan win ik al een Wahoo-trainer en het tenue van Canyon//SRAM!”

Vorig jaar bewandelde Leah Thorvilson dezelfde weg. Zij kreeg een contractverlenging en rijdt ook in 2018 voor de ploeg.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 december 2017 17:50
"fietst pas 12 maanden!"
"Na 15 jaar triathlon..."
14 december 2017 20:02
Ruim 2100 deelnemers achter zich gelaten. Dan heb je met recht wel een profcontract verdiend. Wordt een sterk team met Niewiadoma en PFP die zich lijkt te hervinden.
14 december 2017 21:41
Hahaha Tanja Erath heeft afgelopen seizoen gekoerst in Nederland en wereldwijd tijdens fixed gear crits. Een topper die bij ons bij de B mannen in de Nlcritseries mede de koers bepaalde. Geweldig leuke vrouw met veel potentie! Het was tof om met haar te koersen en ze heeft bike skills, fixie power!
15 december 2017 12:57
Mooi voor Tanja en ook mooi dat Zwift als virtueel wereld trainingsplatform een serieuze plek krijgt in de fysieke prof wereld, behalve dat ook profs een rondje gaan 'zwiften' als t buiten te slecht weer is...

Ploegen kunnen wereldwijd via t platform selecteren op trapvermogen (in watt/kg) en zo komt een hele nieuwe doelgroep in beeld... cool toch?

Ben benieuwd welke ploegen er nog volgen na Dimension Data en Canyon...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.