Canyon//SRAM voegt renster toe na Zwift Academy-finale
Ferrand-Prévot is één van de twee aanwinsten - foto: Sirotti
zondag 27 november 2016 om 14:40

Canyon//SRAM voegt renster toe na Zwift Academy-finale

De vrouwenploeg Canyon//Sram heeft haar selectie voor 2017 gepresenteerd. Alle huidige negen rensters hebben hun contract verlengd, terwijl Pauline Ferrand-Prevot overkomt van Rabobank-Liv. Er komt nog één renster bij na een speciaal event.

Zwift Academy
Het speciale evenement is de finale van de Zwift Academy, een samenwerking tussen Canyon//SRAM en het virtuele trainingsprogramma Zwift. Vrouwen van over de gehele wereld konden zich tot 31 juli aanmelden om mee te doen aan de kwalificatierondes, waarin zij speciale groepstrainingen en work outs moesten uitvoeren. Aan de hand daarvan werden tien vrouwen geselecteerd voor de halve finales.

Zij werden daarna aan fysieke testen en dopingcontroles onderworpen. Daarnaast kregen zij een eigen mentor, die hen hielp bij de trainingen en bijvoorbeeld ook interviews met hen oefende. Inmiddels zijn er drie finalisten over. Zij gaan in december met de ploeg mee op trainingskamp naar Mallorca. Voor de beste van deze drie vrouwen ligt uiteindelijk een profcontract klaar.

Middels de Zwift Academy wil Canyon//SRAM vrouwen over de hele wereld warmer maken voor de wielersport, in het speciaal het vrouwenwielrennen. Wie uiteindelijk als winnares uit de bus komt, maakt de ploeg op een later moment bekend. Bekijk hier de voorlopige selectie van tien rensters.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 november 2016 18:16
Leuk idee, er zijn echter voldoende voorbeelden van renners met een gigantisch vermogen die toch niet in een peloton kunnen functioneren... dus puur naar vermogen kijken moeten ze niet doen.
27 november 2016 20:06
@Knightbiker Dat gebeurd dan ook. Er staat in het artikel dat ze medisch bekeken worden, naar vermorgen gekeken wordt en mee mogen op trainingskamp. Op mij komt dat over als een breed plaatje. Er wordt op zo'n trainingskamp ook gekeken naar hoe rensters in een groep passen neem ik aan. Leuk initiatief dit van Ronny Lauke en management.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.