Capiot droomt van de Ronde van Vlaanderen: “Wil dit voorjaar finales rijden met de groten”
maandag 21 november 2022 om 13:45

Capiot droomt van de Ronde van Vlaanderen: “Wil dit voorjaar finales rijden met de groten”

Amaury Capiot pakte afgelopen seizoen twee overwinningen en tal van ereplaatsen. In 2023 hoopt hij te schitteren in het Vlaamse voorjaar. “Ik ga niet zeggen dat ik deze koersen wil winnen, maar ik wil wel de finales rijden met de grote mannen”, zei de Belg tegen CyclismActu.

“Dat wordt een van mijn doelen”, vervolgt Capiot. “De klassieker die ik zou willen winnen? Alle Belgische wielrenners dromen van de Ronde van Vlaanderen. Eigenlijk denk ik dat dit niet mogelijk is voor mij, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Het blijft een droom.” De renner van Arkéa-Samsic betwistte de Ronde van Vlaanderen vier keer. Bij zijn laatste twee deelnames, in 2020 en 2022, werd hij respectievelijk 22e en 24e.

Capiot sprak met CyclismActu op de afsluitingsavond van de Coupe de France. In dit Franse regelmatigheidsklassement werd de Belg dit jaar tweede achter Julien Simon van TotalEnergies. Capiot dankte zijn tweede plek onder andere aan een overwinning in de Grand Prix Cycliste de Marseille La Marseillaise.

“Tweede worden achter Julien Simon is helemaal niet slecht, ik ben tevreden”, aldus de 29-jarige coureur. “Het was geen doelstelling aan het begin van het seizoen, maar in juli zagen we dat ik er goed voor stond. Ik zei toen tegen mezelf dat ik in september misschien meer Coupe de France-koersen moest doen in een poging de eindoverwinning binnen te halen. Ik heb alles gegeven wat ik had, maar Julien verdedigde zijn eerste plaats goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.