Carapaz en Bettiol geven, ruim twee weken voor de Tour, op in Ronde van Zwitserland
Bettiol in het geel, met in zijn wiel Carapaz - foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 08:37

Carapaz en Bettiol geven, ruim twee weken voor de Tour, op in Ronde van Zwitserland

EF Education-EasyPost moet het in de resterende etappes van de Ronde van Zwitserland stellen zonder zijn twee kopmannen. Richard Carapaz en Alberto Bettiol kwamen woensdag tijdens de vierde etappe naar de St. Gotthardpas namelijk ten val.

De twee renners konden hun weg wel vervolgen en wisten de rit ook te rijden, maar bleken toch behoorlijk gehavend. “Alberto heeft bij zijn val schaafwonden en kneuzingen opgelopen. Richard liep dan weer een blessure op aan zijn gezicht en er moesten hechtingen aan te pas komen. Beide renners krijgen nu de tijd om uit te rusten en te herstellen”, meldt de Amerikaanse formatie op X.

Bettiol begon als leider aan de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland, maar beleefde dus geen al te prettige dag in het geel. De 30-jarige Italiaan wist overigens nog lang stand te houden op de St. Gotthardpas en kwam als 39ste over de finish, op ruim drie minuten van ritwinnaar Torstein Træen. Carapaz kwam nog wat eerder binnen, als 22ste, op net iets meer dan twee minuten van de Noor.

Vervelend moment
Het slechte nieuws omtrent Carapaz en Bettiol komt op een vervelend moment voor EF Education-EasyPost, iets meer dan twee weken voor de start van de Tour de France (29 juni-21 juli). Carapaz is deze zomer de aangewezen renner om een goed klassement te rijden in de Tour, terwijl Bettiol als rittenkaper zijn stempel hoopt te drukken op het koersverloop.


Update: Tourdeelname Carapaz niet in gevaar

Richard Carapaz heeft op zijn eigen website een update gegeven over zijn toestand. “Het heeft niet veel zin om verder te koersen. De blessures en bijbehorende ontstekingen maken het momenteel moeilijk voor mij om te eten. Ik denk nu vooral aan herstellen. Mijn grote doel blijft de Tour de France, daar werken we naar toe. Ik zal twee tot drie dagen niet fietsen, maar daarna hoop ik weer normaal te kunnen trainen.”

De olympisch kampioen van Tokio viel woensdag met zijn mond op een fietsonderdeel van zijn ploegmaat Alberto Bettiol. Hierdoor ontstond een flinke inwendige wond. In één van zijn verwondingen zijn maar liefst vijf hechtingen aangebracht. Carapaz vertrekt nu richting Andorra om daar op hoogte te gaan, in de hoop de puntjes op de i te zetten voor de komende Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.