‘Carapaz reed in Etten-Leur zonder toestemming van zijn ploeg’

vrijdag 23 augustus 2019 om 13:07
‘Carapaz reed in Etten-Leur zonder toestemming van zijn ploeg’

foto: WielerFlits

Gisteren werd bekend dat Richard Carapaz niet zal deelnemen aan de Vuelta a España. De Giro-winnaar heeft nog teveel last van de gevolgen van een valpartij in het wielercriterium van Etten-Leur. Volgens El Periodico was zijn werkgever Movistar verbaasd, aangezien de ploeg helemaal niet wist dat de Ecuadoraan in Nederland was.

De 26-jarige Carapaz reed vorige week nog naar een derde plaats in de Ronde van Burgos. De klimmer zou die zaterdag meteen doorvliegen naar zijn uitvalsbasis in Pamplona, om daar enkele dagen te trainen met het oog op de Vuelta. Dat was tenminste de uitleg die Carapaz gaf aan zijn ploeg.

Maar volgens de Spaanse krant El Periodico vloog de renner linea recta door naar Amsterdam, om één dag later deel te nemen aan het wielercriterium in Etten-Leur. Het verhaal is verder bekend: Carapaz kwam ten val in het Brabantse plaatsje, waardoor hij een gekneusde rechterschouder en meerdere blauwe plekken opliep.

Organisatie Etten-Leur: “Carapaz zei dat het wel meeviel”
Movistar probeerde de Zuid-Amerikaan nog op te lappen, maar Carapaz bleek uiteindelijk toch niet fit genoeg om te starten. En dat terwijl de renner vlak na zijn valpartij nog behoorlijk opgewekt was. “We maakten ons een beetje zorgen, maar Carapaz gaf meerdere keren aan dat het wel meeviel met de pijn.”

Aan het woord is Peter Tunissen, die betrokken is bij de organisatie van het criterium in Etten-Leur. “Hij was juist behoorlijk opgewekt.” Zijn collega André Schrauwen vult aan. “Dit verbaast me echt. Ik heb ruim een uur met hem in de auto gezeten en toen leek er weinig aan de hand.”

Hij zei nog dat hij de volgende dag gewoon op de fiets zou stappen en weer ging trainen voor de Vuelta. Hij bleef zeggen dat het wel meeviel”, zo vertelt hij in gesprek met BN DeStem. Carapaz lijkt zijn laatste koers voor Movistar al te hebben gereden, aangezien hij op weg is naar het Britse Team Ineos.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.