Cimolai zegeviert in Vuelta a Castilla y León na deklassering Barbero
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 18:11

Cimolai zegeviert in Vuelta a Castilla y León na deklassering Barbero

Davide Cimolai heeft de openingsetappe van de Vuelta a Castilla y León (2.1) op zijn naam geschreven. De Italiaan van Israel Cycling Academy kwam als tweede over de streep in Castrojeriz, maar Carlos Barbero werd teruggezet wegens onreglementair sprinten.

Het zijn drukke weken voor het internationale wielerpeloton, want in Spanje begon vandaag ook de 33e editie van de Vuelta a Castilla y León. Na het middaguur begonnen 120 coureurs aan de ruim 180 kilometer lange openingsetappe. Er werd gekoerst rond Burgos, maar start en finish waren respectievelijk in Belorado en Castrojeriz.

Wind zorgt voor waaiers
De vroege vlucht werd gevormd door Jaume Sureda, Omar Mendoza, Jose Toribio, Bruno Silva en Álvaro Trueba. De vijf koplopers hadden echter geen uitzicht op de ritzege, helemaal omdat het peloton in verschillende delen brak. Het waaide namelijk flink in het noorden van Spanje, waardoor er waaiers ontstonden.

Opschudding in de sprint
We begonnen dan ook met een uitgedunde groep aan de laatste tien kilometer. Niemand wist meer weg te rijden, waardoor we een sprint kregen om de overwinning. Het was uiteindelijk Barbero die zijn wiel als eerste over de streep drukte, maar volgens de jury ging de Spanjaard zijn boekje te buiten.

De renner van Movistar werd dan ook teruggezet naar plaats vijf, waardoor Cimolai als winnaar werd uitgeroepen van de openingsetappe. Voor de Italiaan is het zijn eerste zege van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.