Carlos Betancur begint zijn seizoen in Europa

donderdag 7 februari 2019 om 14:22
Carlos Betancur begint zijn seizoen in Europa

foto: Cor Vos

Carlos Betancur verdwijnt weleens van de radar. De Colombiaan zou aanvankelijk starten in de Vuelta a San Juan én de Ronde van Colombia, maar heeft zijn plannen gewijzigd. Betancur begint zijn seizoen nu in Europa, zo laat de 29-jarige klimmer weten.

Betancur weet nog niet in welke Europese koers hij voor het eerst zijn opwachting zal maken. Zijn werkgever Movistar wilde de Colombiaan aanvankelijk laten beginnen in Zuid-Amerika, maar de coureur voelt zich nog niet goed genoeg om een rugnummer op te spelden.

Vorig jaar begon Betancur zijn seizoen ook pas in maart. Na Strade Bianche reed hij nog 54 koersdagen. Na een goede Giro d’Italia (15e) verdween de klimmer weer voor langere tijd van het toneel. Hij maakte pas begin oktober weer zijn rentree.

Selectie voor Ronde van Colombia 
Quintana hoeft zich overigens geen zorgen te maken, want hij zal in zijn thuisronde kunnen rekenen op een zeer sterke ploeg. Met Richard Carapaz, Vuelta a San Juan-winnaar Winner Anacona én Marc Soler krijgt hij drie sterke klimmers mee. De selectie wordt verder aangevuld met Jorge Arcas en Eduardo Sepúlveda.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.