Carlos Betancur verrast met zege in Klasika Primavera
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2019 om 13:26

Carlos Betancur verrast met zege in Klasika Primavera

Carlos Betancur kan het nog altijd! De Colombiaan van Movistar won enigszins verrassend de Klasika Primavera. Voor de 29-jarige klimmer is het zijn eerste (individuele) zege in drie jaar tijd. Betancur versloeg zijn landgenoot Carlos Quinterto en zijn Spaanse ploegmaat Eduard Prades.

Niet alleen in Frankrijk werd er vandaag gekoerst. Daags na de Ronde van het Baskenland was het tijd voor de 67e editie van de Klasika Primavera. In de buurt van Amorebieta werd er naar een opvolger gezocht van Andrey Amador, die zelf ook aan de start stond. Kon de renner van Movistar voor een twee op een rij zorgen?

Titelverdediger Amador laat zich zien
De Costa Ricaan liet zich in ieder geval zien: hij maakte namelijk onderdeel uit van de vroege vlucht. Samen met Juan Antonio López-Cózar, Alex Aranburu, José Fernandes, Bernardo Suaza, Jhojan García, Ibai Azurmendi en Daniel Viegas reed hij lange tijd voor het peloton uit.

De kopgroep spatte echter uiteen op de eerste beklimming van de dag. Vooraan bleken López-Cózar, Aranburu, Amador en Fernandes over de beste benen te beschikken. In het peloton ging het tempo eveneens flink omhoog, waardoor er slechts zeventien renners overbleven. Spektakel!

Betancur wint eindelijk weer 
De vier vluchters werden uiteindelijk ingerekend door de achtervolgende groep, waardoor we met 21 koplopers aan de finale begonnen. Op de beklimming van Montecalvo versnelden Carlos Betancur, Eduard Prades, Sergio Higuita, Txomin Juaristi, Mikel Bizkarra en Carlos Quintero.

Deze zes renners wisten uiteindelijk uit de greep te blijven van de achtervolgers. In de finale bleek Betancur over de snelste benen te beschikken. Het Colombiaanse enfant terrible boekte zijn eerste zege in bijna drie jaar tijd. Quintero en Prades mochten mee het podium op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.