Carlos Quintero snelste in openingsrit Vuelta Asturias
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 3 mei 2019 om 17:03

Carlos Quintero snelste in openingsrit Vuelta Asturias

Carlos Quintero heeft de winst in de openingsrit van de Vuelta Asturias opgeëist. In Pola de Lena was de Colombiaan van Manzana Postobon de snelste in de spurt van een uitgedunde groep. Orluis Aular eindigde op de tweede plaats, voor Richard Carapaz die derde werd.

Op de route van Oviedo naar Pola de Lena kregen de renners meteen de nodige hoogtemeters voor de kiezen. De Alto de Muncó was na 77,7 kilometer de eerste van vijf beklimmingen van derde categorie. Daarna volgden de Carbayin Alto, de Alto de Santo Emiliano en een dubbele passage van de Alto de Carabanzo, waarvan de laatste op 6,2 kilometer van de finish. Wie opent de driedaagse rittenkoers met winst, was vooraf dan ook de grote vraag.

Vrijwel vanuit de start reden Daniel Turek en Francisco Mancebo weg uit het peloton en zij zouden de etappe lange tijd kleuren vanuit de vroege vlucht. De Tsjech en de Spaanse veteraan pakten een maximale voorsprong van vijf minuten, maar door toedoen van Movistar, Gazprom-Rusvelo en Caja Rural-Seguros RGA liepen de tijdsverschillen weer terug in de tweede koershelft. Op de laatste passage van de Alto de Carabenzo werden de vluchters dan weer ingerekend.

Movistar gokte op een sprint met José Joaquín Rojas, maar de Spaanse WorldTour-formatie zou niet winnen in Pola de Lena. Uiteindelijk toonde Carlos Quintero zich de snelste voor Orluis Aular en het Movistar-koppel Carapaz-Rojas. De Colombiaan is tevens de eerste leider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.