Carlos Rodriguez is klaar voor de Tour de France: “Zeer tevreden over mijn vorm”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 17:40

Carlos Rodriguez is klaar voor de Tour de France: “Zeer tevreden over mijn vorm”

Carlos Rodriguez is blij met zijn ritzege in de slotetappe in het Critérium du Dauphiné. “Ik ben zeer tevreden met hoe mijn vorm was deze week, we hebben het meeste eruit kunnen halen”, geeft de Spanjaard van INEOS-Grenadiers aan na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De 23-jarige klimmer geeft aan dat zijn ploeg vandaag voor de ritzege wilde gaan. “We hadden een plan om iemand in de vlucht te hebben voor de ritzege. In het peloton wilden we de race controleren en moest iemand me bijstaan in de finale op de laatste klim. Elk detail van het plan is perfect uitgewerkt”, laat Rodriguez – die zijn ploegmaten bedankt voor het werk van de afgelopen dagen – weten.

Net als vorig jaar werkt de Spanjaard naar de Tour de France toe. “Deze overwinning is goed voor het vertrouwen richting de Tour. We willen het daar goed doen en hopen resultaat te behalen.” Vorig jaar wist Rodriguez in La Grande Boucle een ritzege te pakken door in de etappe over de Col de Joux Plane te profiteren van het pokerspel tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.