Casper van Uden ging sprint bewust van zeer ver aan: “Gelukkig kon ik de rest voorblijven”
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2024 om 16:32

Casper van Uden ging sprint bewust van zeer ver aan: “Gelukkig kon ik de rest voorblijven”

Het was zaterdag weer raak voor Casper van Uden in de ZLM Tour. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL, die eerder ook al rit twee op zijn naam schreef, was in Roosendaal veruit de snelste sprinter en won de vierde etappe afgetekend. Dat deed hij na een dag met het nodige waaiergeweld.

“Het was best wel hectisch vanwege de wind”, zei Van Uden in het flashinterview na afloop. “We wisten dat het waarschijnlijk zou breken op de Oesterdam. Ze hebben me goed afgezet. Daarna waren we met een wat grotere groep weg, waar wat werd aangevallen. Maar ik hoorde dat ze van achteren ook wel goed aan het rijden was, dus ik dacht: ik moet niet al te gek doen. Aan het einde hebben de jongens gewoon heel hard gereden om het gat te dichten. Dat deden ze super.”

In de slotkilometer werden de laatste vluchters gegrepen, waarna een massasprint de beslissing moest brengen. “Ik ging aan op iets meer dan driehonderd meter. Ik dacht: nu heb ik de ruimte. En ik wist dat ik de afgelopen dagen ook sterk was in de sprints. Gelukkig kon ik de rest voorblijven.”

Zondag wacht de slotrit van de ZLM Tour. Zien we Van Uden dan nogmaals zegevieren? “Ik hoop het. Maar elke dag is een nieuwe dag. We blijven ons best doen. Hopelijk kunnen we het mooi afsluiten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.