Castroviejo breekt nekwervel na botsing met toeschouwer
foto: Sirotti
maandag 22 februari 2016 om 11:20

Castroviejo breekt nekwervel na botsing met toeschouwer

Jonathan Castroviejo houdt een nare smaak over aan de Volta ao Algarve. De onfortuinlijke Spanjaard botste na afloop van de slotrit op een toeschouwer. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht, waar bij Castroviejo een gebroken nekwervel en ellepijp werden geconstateerd. 

Ongelukkig ongeval
Volgens Biciciclismo daalde de renner van Movistar af, nadat hij bovenop Alto de Malhao gefinisht was. Aan de voet van die klim stond namelijk de teambus. De toeschouwer wilde een bidon van de weg rapen en zag Castroviejo niet aan komen. De renner kon de toeschouwer ook niet meer ontwijken en klapte er vol bovenop. De Bask klaagde over veel pijn aan zijn nek, waarna Röntgen-foto’s het verdict brachten: een gebroken zesde nekwervel en een breuk in zijn linker ellepijp, een van de twee lange botten in de onderarm. Door zijn verwondingen kan Castroviejo een streep door het eerste deel van zijn seizoen zetten.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2016 11:42
Sjonge, wat een pech! Toch ook geen onbelangrijke pion bij Movistar, al is dat team in de breedte zo sterk dat ze dit wel zullen kunnen opvangen..
22 februari 2016 11:45
Ben ik de enige die ook benieuwd is naar de toestand van de toeschouwer?
22 februari 2016 11:49
En wat was de snelheidslimiet op de plek van het ongeval? En hoe hard reed Castroviejo naar onderen?

Een mazzel dat hij er nog zo redelijk vanaf komt. Een breuk (of botscheurtje) op die plek kan heel wat ernstiger aflopen.
22 februari 2016 12:30
'een van de twee lange botten in de onderarm'
lolol :P
22 februari 2016 12:47
triest maar inderdaad, een trauma in de nek kan nog heel veel erger uitpakken.
22 februari 2016 13:26
Na Malori de tweede tijdrijder van wie die dit voorseizoen weg is. Ook hem verwacht ik niet meer als medaillekandidaat in zowel de OS TT als WK TT. Ook beide van Movistar bedenk ik me nu.
22 februari 2016 17:35
He bah, Movistar heeft ook geen al te gelukkig voorseizoen zo met zowel Malori en Castroviejo er nu uit. Gaat ze tijd kosten in de TTT van de Tirreno.
22 februari 2016 23:52
Woow. Heftig nieuws hoor, een nekwervel breken. 2e man van Movistar die er lang uit ligt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.