Castroviejo twee maanden met nekbrace
Castroviejo in de Dauphiné van 2015 - foto: ASO
donderdag 25 februari 2016 om 15:49

Castroviejo twee maanden met nekbrace

Jonathan Castroviejo is begonnen aan zijn herstel na een zware botsing met een toeschouwer na afloop van een etappe in de Ronde van de Algarve. Dat meldt Movistar in een persbericht. De Spanjaard van Movistar brak bij die crash een nekwervel en zijn ellepijp.

De breuk in zijn arm is al geopereerd in het Spaanse Pamplona en deze fractuur zal volledig herstellen. De breuk in zijn nekwervel vergt een voorzichtige behandeling. Hij moet naar verwachting twee maanden een nekbrace dragen. Mocht het herstel goed verlopen, dan mag Castroviejo begin volgende week het ziekenhuis verlaten.

Voor Movistar is het de tweede renner die zwaar geblesseerd is geraakt in het voorseizoen. Eerder al raakte Adriano Malori in coma na een val in San Luis. De Italiaanse tijdrijder is bezig aan zijn revalidatie.

Update 16.00 uur
Adriano Malori heeft op zijn beurt goed nieuws gekregen. De Italiaan is ontslagen uit het ziekenhuis en zal naar een speciaal verzorgingscentrum vertrekken, waar zijn herstel goed in de gaten wordt gehouden.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2016 16:28
Hou Dowsett maar goed in de gaten, die had al zoiets waardoor je geen ongelukken moet krijgen.
Zou bijna bijgelovig worden als tijdrijder bij Movistar...

Gelukkig dat Malori ontslagen is uit het ziekenhuis en hopen dat voor Castroviejo het herstel ook voorspoedig verloopt, al zal het wel bij beiden een streep door de Olympische rekening zetten.
25 februari 2016 18:30
Hij krijgt wel veel goed nieuws bij ongelukkig nieuws, gelukkig!
25 februari 2016 22:23
Pfff, zo zie je maar weer dat dit 1 van de gevaarlijkste sporten is die er is. Hopelijk halen de andere renners er kracht uit bij Movistar. Voor de TTT zal het een flinke aderlating zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.