Livestream bij Sloveens NK, Hoolwerf wint Women’s Tour, Trainingskamp Van Avermaet

zaterdag 20 juni 2020 om 15:55
Livestream bij Sloveens NK, Hoolwerf wint Women’s Tour, Trainingskamp Van Avermaet

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het Sloveens kampioenschap op de weg en Cathalijne Hoolwerf.

Sloveense bond biedt livestream nationale titelstrijd aan

Morgen, 21 juni, staat in Slovenië de nationale titel op het spel. Omdat dit de eerste UCI-koers in maanden is, staat de wedstrijd extra in de spotlights. Vanwege de grote vraag heeft de Sloveense bond besloten een betaalde livestream aan te bieden. Voor 5 euro is vier uur van de koers te zien. De wedstrijd tussen het dorpje Cerklje na Gorenjskem en de plaats Ambrož pod Krvavcem begint om 14.00 uur. Primož Roglič en Tadej Pogačar zijn de topfavorieten voor de titel.


Cathalijne Hoolwerf zegeviert in slotetappe virtuele Women’s Tour

Cathalijne Hoolwerf heeft de laatste etappe gewonnen van de V-Series Women’s Tour, de virtuele versie van de afgelaste Britse Women’s Tour. In een criterium door een virtueel district in Londen was de jonge NXTG-renster gisteren de snelste in de eindsprint. Leah Dixon won het klassement.


Van Avermaet belegde trainingskamp in de Ardennen met ploegmaten CCC

Greg Van Avermaet heeft goed gebruikgemaakt van zijn vakantiehuis in de Ardennen. De Olympisch kampioen van CCC nodigde vorige week enkele ploeggenoten van CCC uit om een mini-week intensief te trainen. Serge Pauwels, Guillaume Van Keirsbulck, Nathan Van Hooydonck en Gijs Van Hoecke bleven van maandag tot en met woensdag bij Van Avermaet, terwijl Michael Schär nog een aantal dagen meer bleef hangen.

“Het was een klein initiatief”, vertelt GVA in gesprek met dhnet.be “Maar het was erg goed voor de teamgeest. Het is lang geleden dat we elkaar hebben gezien of samen hebben gereden. Het was leuk. Een goede voorbereiding op wat komen gaat, want het zal nog erg druk worden.”

Van Avermaet trainde vanuit zijn vakantiehuis een totaal van 570 kilometer, waarin hij meer dan 10.000 hoogtemeters aflegde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.