Cavagna voorlopig aan de leiding, maar: “Tijd is niet genoeg voor een top-5”
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juli 2023 om 15:41

Cavagna voorlopig aan de leiding, maar: “Tijd is niet genoeg voor een top-5”

Rémi Cavagna gaat met een eindtijd van 35:42 voorlopig aan de leiding in de individuele tijdrit van de Tour de France, maar de Franse kampioen maakt zich in gesprek met Eurosport geen illusies. “Mijn tijd zal met ongeveer een minuut verbeterd worden.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavagna ging al redelijk vroeg van start in de ruim 22 kilometer lange tijdrit van Passy naar Combloux en deed zijn naam als tijdritspecialist ook eer aan, aangezien hij voorlopig aan de leiding staat. Met een tijd van 35:42 dook hij als eerste renner onder de 36 minuten.

Toch verwacht de renner van Soudal Quick-Step geen wonderen. “Ik had het lastig op de top van de Côte de Domancy. Daar verloor ik twintig seconden, maar ik kon gelukkig nog sterk finishen. Ik ben tevreden. Ondanks dat het parcours me niet goed lag, wilde ik wel een goed resultaat behalen in de blauw-wit-rode trui.”

“Ik denk dat ik bij de eerste tien of vijftien renners kan eindigen, maar top-5 rijd ik niet. Mijn tijd zal met ongeveer een minuut verbeterd worden. Ik geloof in de kansen van Tadej Pogacar voor de zege vandaag”, besluit de Franse tijdritkampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.