Tour 2020: Bahrain McLaren met Landa en Poels, geen Cavendish en Teuns

vrijdag 21 augustus 2020 om 16:10
Tour 2020: Bahrain McLaren met Landa en Poels, geen Cavendish en Teuns

Mikel Landa - foto: Cor Vos (archief)

Update

Mark Cavendish en Dylan Teuns maken geen deel uit van de Tourselectie van Bahrain McLaren. De niet-selectie van Teuns is toch opvallend, aangezien hij vorig jaar nog een Touretappe wist te winnen op La Planche des Belles Filles. Mikel Landa en Sonny Colbrelli zijn de kopmannen. Landa wordt onder meer ondersteund door Wout Poels.

De afwezigen
De 35-jarige Cavendish, die sinds zijn doorbraakjaar in 2008 al dertig Touretappes wist te winnen, hoopte na de coronabreak de belangrijkste mensen binnen Bahrain McLaren te overtuigen in aanloop naar de Ronde van Frankrijk. De Brit reed in de Ronde van Burgos, Ronde van Polen en de Tour de Wallonie echter voor spek en bonen mee.

Teuns begon het seizoen nog uitstekend met top 5-noteringen in de Ronde van Valencia en de Ruta del Sol. In die laatste ronde won hij zelfs de afsluitende tijdrit. Na de coronapauze gaat het echter een stuk minder met de explosieve Belg, die begin augustus besloot om zijn aflopende contract met twee seizoenen te verlengen. Zo moest Teuns vroegtijdig opgeven in Strade Bianche en wist hij ook geen indruk te maken in Milaan-San Remo (70e) en het Critérium du Dauphiné (91e).

“Ik was eigenlijk goed, maar in de Dauphiné kreeg ik rugproblemen”, reageert Teuns op zijn niet-selectie. “Daardoor dachten ze in de ploeg dat ik niet klaar was voor de Tour.”

De ambities
“We staan waar we willen staan en ik ben optimistisch over wat we kunnen bereiken”, vertelt ploegmanager Rod Ellingworth. “Het parcours past dit jaar heel goed bij Mikel en hij is goed in vorm. De groep die we gekozen hebben om Landa te ondersteunen bestaat uit renners die het best passen bij het parcours. Ook zijn het allemaal renners die klaar zijn voor de Tour.”

Landa zelf heeft zich via de Ronde van Burgos (tweede) en de Dauphiné (18e) voorbereid op de Tour, al kwam hij met wat rugklachten uit de Dauphiné. “Het waren zware koersen en goede voorbereidingen”, zegt hij. “Ik start aan de Tour in een goede vorm en ik ben heel gemotiveerd. Zeker ook vanwege de sterkte en de kwaliteiten van mijn ploeggenoten. Als ploeg kunnen we veel bereiken.”

Tourselectie Bahrain McLaren voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-it Damiano Caruso
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Mikel Landa
flag-nl Wout Poels
flag-es Pello Bilbao
flag-si Matej Mohorič
flag-at Marco Haller
flag-es Rafael Valls

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.