Cavendish: “Geloof echt dat ik de snelste sprinter ben”
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 14:41

Cavendish: “Geloof echt dat ik de snelste sprinter ben”

Mark Cavendish won in zijn carrière dertig Touretappes, zeventien Giroritten, Milaan-San Remo… Bovendien spurtte de Brit in 2011 naar de regenboogtrui. De laatste jaren sukkelt de renner van Dimension Data echter met zijn gezondheid. “Toch geloof ik nog altijd dat ik de snelste sprinter ben”, zo laat Cav weten in gesprek met Procycling.

“Ik weet dat iedere spurter dat zegt, maar ik geloof het echt.” De 33-jarige Cavendish neemt duidelijk geen blad voor de mond. “Op dit moment ben ik geen topsprinter, als je kijkt naar mijn laatste resultaten. Toch zie ik mezelf als de snelste sprinter.”

Sommige mensen beschouwen het als arrogantie, maar Cavendish zelf denkt daar heel anders over. “Het klinkt misschien arrogant, maar het gaat om de toon. Om hoe je iets zegt. Dat begrijpen de mensen vaak niet.” De Britse spurtbom hoopt dit jaar weer te laten zien de snelste te zijn, nadat hij lang kampte met de Ziekte van Pfeiffer.

Tour de France
Zijn ultieme doel? Het veroveren van het record van meeste etappezeges in de Tour de France. Dat staat nu nog op naam van Eddy Merckx (34 stuks), maar Cavendish heeft nog vier ritzeges nodig om op gelijke hoogte te komen. “Maar ik heb geen specifiek doel voor ogen. Ik zie wel hoe het loopt.”

“Een ding is zeker: mijn seizoen zal volledig in het teken staan van de Tour. Het is het enige wat nog overblijft. De wedstrijden zijn namelijk veranderd. Neem Gent-Wevelgem: dat is al een tijd geen sprinterskoers meer. Het is een compleet andere wedstrijd geworden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.