‘Cavendish lijkt Milaan-San Remo te kunnen vergeten’
dinsdag 19 maart 2019 om 14:30

‘Cavendish lijkt Milaan-San Remo te kunnen vergeten’

Als we Cyclingnews mogen geloven, dan zal Mark Cavendish aankomende zaterdag niet aan de start staan van Milaan-San Remo. Eerder liet zijn ploeg Dimension Data nog weten de Britse sprinter klaar te willen stomen voor het Italiaanse monument.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavendish – die de afgelopen twee jaar te maken kreeg met flink wat pech – kende een moeilijk begin van het seizoen. De 33-jarige sprinter maakte zijn debuut in de Vuelta a San Juan. De spurter wist in Argentinië nog niet te overtuigen. In de UAE Tour en Parijs-Nice wist hij eveneens geen potten te breken.

In die laatste wedstrijd moest hij zelfs al vroeg opgeven. Cavendish gaf kortom geen positieve signalen af met het oog op Milaan-San Remo. “Het blijft echter een speciaal geval”, zo behield ploegleider Jean-Pierre Heynderickx het vertrouwen. “We bekijken nu hoe we Mark met extra training kunnen klaarstomen voor Milaan-San Remo.”

Definitieve selectie 
Dimension Data lijkt nu echter niet meer te rekenen op zijn Britse sprinter. De ploeg maakt na Tirreno-Adriatico zijn definitieve selectie bekend. Cavendish won La Primavera exact tien jaar geleden, toen hij nog reed voor Columbia-HTC. Hij versloeg na bijna driehonderd kilometer Heinrich Haussler en Thor Hushovd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.