Cavendish na niet-selectie voor de Tour: “Ben er kapot van”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2019 om 19:57

Cavendish na niet-selectie voor de Tour: “Ben er kapot van”

Mark Cavendish won in zijn carrière al dertig etappes in de Tour de France, maar de Britse spurtbom zal voor het eerst sinds 2007 niet aan de start staan van de Franse ronde. De Brit is namelijk niet geselecteerd door zijn ploeg Dimension Data. “Ik ben er kapot van, aangezien ik op schema lag voor de Tour”, zo laat Cavendish weten via Twitter.

De 33-jarige Cavendish hoopte in de komende Tour een aanval te doen op het recordaantal ritzeges van Eddy Mercxk, de Belg die maar liefst 34 etappes wist te winnen. De aalvlugge Cavendish sukkelt echter al jaren met zijn vorm. Dit seizoen staat de zegeteller nog altijd op nul, waardoor Dimension Data kiest voor andere renners.

De Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg rekent in de sprints nu op Giacomo Nizzolo en Edvald Boasson Hagen. “Wat kan ik zeggen?”, begint Cavendish zijn relaas. “Ik ben er kapot van dat ik niet mag deelnemen aan de Tour. Ik probeer mijn hele carrière al op een specifiek moment in topvorm te zijn.”

“Ik wens de ploeg succes”
“Dit heeft vrijwel altijd geresulteerd in het bereiken van mijn doelen. Ik voelde dat ik op schema lag na een moeilijke periode, nadat ik vorig seizoen kampte met het Epstein-Barr virus”, aldus Cavendish, die wel zijn werkgever en ploeggenoten blijft steunen. “Ik wens ze succes in Frankrijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.