Cavendish sprint naar zege in Scheldeprijs

woensdag 6 april 2011 om 17:02
Cavendish sprint naar zege in Scheldeprijs

Mark Cavendish wint de Scheldeprijs 2011 - foto: Cor Vos

Mark Cavendish heeft de Scheldeprijs op zijn naam geschreven. De renner van HTC-Highroad was in het Belgische Schoten na een afstand van 200 kilometer de sterkste renner in de massasprint. De Brit versloeg Denis Galimzyanov en Yauheni Hutarovich. Tyler Farrar en Wouter Weylandt kwamen in de massasprint ten val.

Een vlucht van vijf man gaf de etappe kleur. Andy Cappelle (Quick Step), Baptiste Planckaert (Landbouwkrediet), David Boucher (Omega Pharma-Lotto), Adriano Malori (Lampre) en Vladimir Isaychev (Katusha) warden echter op twintig kilometer voor het einde bijgehaald. Tom Boonen kwam onderweg ten val.

De massasprint werd ontregeld toen 150 meter voor de aankomst de Belg Wouter Weylandt ten val kwam. Hij nam in zijn val de Amerikaan Tyler Farrar met zich mee. Cavendish kon vervolgens vrij gemakkelijk naar een nieuwe zege in de Scheldeprijs toe rijden.

De Brit was blij met zijn overwinning. “Deze zege is speciaal om twee redenen. Ten eerste omdat ik hier in de Scheldeprijs mijn eerste profzege behaalde en ten tweede omdat ik dit jaar al heel veel pech heb gehad,” vertelde hij. “In Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen speelde ik geen rol, daarom doet deze overwinning dubbel zo veel deugd.”

Uitslag Scheldeprijs 2011
1. Mark Cavendish (Groot-Brittanië/HTC-Highroad)
2. Denis Galimzyanov (Rusland/Katusha)
3. Yauheni Hutarovich (Wit-Rusland/FDJ)
4. Stefan van Dijk (Nederland/Verandas Willems)
5. Robbie McEwen (Australië/RadioShack)
6. Francesco Chicchi (Italië/Quick Step)
7. Alexander Kristoff (Noorwegen/BMC Racing)
8. Theo Bos (Nederland/Rabobank)
9. Frédérique Robert (België/Quick Step)
10. Kenny van Hummel (Nederland/Skil-Shimano)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.