Cavendish staat voor rentree: “Weet niet wat ik kan verwachten”
zondag 27 januari 2019 om 11:37

Mark Cavendish reed zijn laatste wedstrijdkilometers in juli 2018, maar de Britse sprinter zal zondag eindelijk weer een rugnummer opspelden. De renner van Dimension Data begint met twijfels aan de Vuelta a San Juan. “Zeker na een lange periode van inactiviteit”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

Cavendish won in 2016 nog vier etappes in de Tour de France, maar sindsdien sukkelt de Brit met klierkoorts. Hierdoor won hij de afgelopen twee seizoenen slechts twee wedstrijden. De 33-jarige sprinter heeft de afgelopen maanden echter wel goed kunnen trainen. “Maar ik weet niet waar ik sta”, probeert hij de druk af te houden.

“Ik ben vooral blij dat ik weer kan koersen, zeker na een lange trainingsperiode. Ik weet niet wat ik kan verwachten, zeker niet in de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar dat heeft iedereen. Ik probeer gewoon weer volledig fit te worden, na twee jaar gekampt te hebben met klierkoorts.”

Sterke tegenstanders
Cavendish zal het in Argentinië niet op een presenteerblaadje krijgen, aangezien hij in de sprints moet opboksen tegen renners als Fernando Gaviria, Peter Sagan en Álvaro José Hodeg. Zondag krijgt Cavendish meteen een kans om zijn sprintsnelheid te testen, als de renners na een relatief vlakke etappe aankomen in Pocito.