Cavendish volgt voorbeeld Bos
donderdag 31 december 2015 om 15:37

Cavendish volgt voorbeeld Bos

Dimension Data mag dan wel een WorldTour-licentie gehad hebben, maar concentreert zich niet volledig op het wegseizoen. In navolging van Theo Bos krijgt ook kopman Mark Cavendish de kans om zich op de baan te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

‘Kwalificatie is moeilijker dan het winnen van Olympisch goud’
De 30-jarige Brit doet net als Bos mee aan de Wereldbeker-wedstrijden in Hongkong medio januari. Cavendish gaat daar de strijd aan met Jon Dibben en boezemvriend Ed Clancy om zich te plaatsen voor het omnium tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Gevoelens spelen geen rol. We hebben een luxe probleem”, beaamt bondscoach Heiko Salzwedel van de Britse baanequipe tegen het ANP. “Het is waarschijnlijk makkelijker om olympisch kampioen te worden dan de kwalificatie te winnen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
31 december 2015 15:46
Flinke opmerking, hopen dat NL er met de medailles vandoor gaat straks
31 december 2015 15:54
Hetzelfde roept Nederland toch ook altijd over het schaatsen? Op het Omnium onderdeel is wel iets meer tegenstand dan op de laatste OS voor NL maar goed.

Anyway, succes aan Cav maar ik betwijfel of hij zich kwalificeert en ik gok dat DD er ook zo over denkt, anders hadden ze hun topaankoop niet zomaar laten gaan.
31 december 2015 15:54
De Britten geven op de baan wel de toon aan de laatste jaren.
31 december 2015 16:27
@Netraan op Sochi na zag je juist dat de Nederlanders op de Spelen helemaal niet superdominant waren. Het grootste deel van de medailles werd telkens behaald door de mannen op de lange afstanden.

De eerste Nederlandse wereldkampioen sprint in het schaatsen was bijbijvoorbeeld Jan Bos. Sindsdien volgden enkel Wennemars (2X), Timmer, Groothuis en Mulder (2x) om maar aan te geven dat die dominantie reuze meevalt ;) schaatsen is meer dan allroundschaatsen. Op WK afstanden hebben we t vaak heel lastig omdat we alles goed willen doen en de buitenlanders zich specialiseren. Als er op dit moment Spelen zouden zijn, zouden Amerika en Rusland meer medailles pakken dan Nederland denk ik.
31 december 2015 17:33
Dit is al een half jaar of zo bekend en dat hij in Hongkong zal starten ook al een maand, dus Bos volgen doet hij al zeker niet, nieuws is dit eigenlijk ook niet...
31 december 2015 19:39
Nee, dit is al tijden bekend. Maar zijn hoofddoel dit jaar was ook het winnen van Touretappes. Het Omnium en de Ploegenachtervolging zijn prima te combineren met wegraces, kijk maar naar Viviani, die dat al jaren succesvol doet. Het lijkt dus ook helemaal niet op de overstap van Bos. Om het op Bos' zijn eigen manier te zeggen: baansprinten zit totaal aan de andere kant van het spectrum van het wielrennen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.