CCC houdt gevallen Patrick Bevin aan de kant voor Great Ocean Road Race
vrijdag 25 januari 2019 om 12:14

CCC houdt gevallen Patrick Bevin aan de kant voor Great Ocean Road Race

Patrick Bevin ontbreekt zondag in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Zijn ploeg CCC besloot de Nieuw-Zeelander aan de kant te houden na zijn valpartij in de Tour Down Under, zodat hij zich kan richten op het herstel van de blessures die hij daaraan overhield.

“We hebben besloten Patrick Bevin thuis te laten, zodat hij goed kan herstellen van zijn blessures”, lichtte ploegleider Jackson Stewart toe. “Het was te laat om nog een andere renner te laten invliegen, dus we starten zondag met slechts zes renners. Hoewel we met een mannetje minder zijn, staan er zes gemotiveerde en sterke renners aan het vertrek.”

Noodlot
Voor Bevin sloeg het noodlot toe in de voorlaatste etappe van de Tour Down Under, terwijl hij de leiderstrui om de schouders had. Hij kwam in de laatste tien kilometer zwaar ten val, maar kon de rit toch uitrijden. Onderzoek wees uit dat hij niets brak, maar wel kwamen meerdere blauwe plekken en kneuzingen aan heup en ribben aan het licht.

Met een voorsprong van zeven seconden op Daryl Impey begon de Nieuw-Zeelander vervolgens aan de slotrit, maar hij bleek te zwaar gehavend om zijn kansen te verdedigen op de flanken van Willunga Hill. Hij kwam dan ook als tachtigste over de streep, op bijna zes minuten van ritwinnaar Richie Porte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.