CCC komt met de schrik vrij bij overstekende supporter

woensdag 13 maart 2019 om 20:25

In de openingsploegentijdrit ging het goed mis bij BORA-hansgrohe toen een voetganger het parcours overstak en vol werd geraakt door Rafał Majka en Oscar Gatto. Ook voor Mitchelton-Scott en CCC ging het bijna mis door overstekende toeschouwers.

Weinig scheelde het of de renners van Mitchelton-Scott hadden hun snelle tijdrit bruut onderbroken zien worden door een overstekende vrouw met een aangelijnde hond. Gelukkig voor de Australische ploeg bleef iedereen overeind en kon de snelste tijd worden gerealiseerd. Ook de renners van CCC kregen de schrik om het lijf toen plots een supporter opdoemde, vertelde Greg Van Avermaet na afloop aan Het Nieuwsblad. Hij reed op dat moment op kop van zijn team.

“Als je op een tijdritfiets zit, ben je zodanig gefocust op het wiel van je voorganger dat je zelfs niet ziet dat er iemand oversteekt”, zei Van Avermaet. “Gelukkig zat ik eerst en zag ik dat ik niet meer gehinderd zou worden. Als je op een gewone fiets rijdt en alleen, dan kan je nog manoeuvreren.”

Moeilijk uit te schakelen
De Belg ziet niet meteen een oplossing voor onoplettende toeschouwers, al langere tijd een probleem in de wielersport. “Je hebt altijd mensen die op het laatste moment nog willen oversteken. Het zou niet mogen gebeuren, maar ik denk dat het moeilijk uit te schakelen is.”

“In Italiaanse koersen is het altijd chaos, maar zelfs in de Tour is het gevaarlijk. Zeker nu iedereen selfies maakt langs de weg, terwijl wij proberen op te schuiven. Ik schrik er steeds van dat er niet meer gebeurt. Wij zijn een sport waarbij iedereen je kan aanraken en dat is altijd een beetje moeilijk”, zei hij nog.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.