CCC toont ambitie: “Komst Kwiatkowski is prioriteit”
dinsdag 18 december 2018 om 13:34

CCC toont ambitie: “Komst Kwiatkowski is prioriteit”

De nieuwe WorldTour-formatie Team CCC denkt al verder dan het eerstkomende seizoen. Het afscheid van Sky als hoofdsponsor van de gelijknamige ploeg vergroot de kans om voormalig wereldkampioen Michał Kwiatkowski binnen te halen. “Het is ons doel om de beste Poolse wielrenners in onze oranje shirts te laten rijden”, zegt sportief directeur Piotr Wadecki tegen SPORT.TVP.PL.

Lukas Wisniowski maakte deze winter al de overgang van Sky naar CCC. De kans is aanwezig dat Kwiatkowski in 2020 dit voorbeeld gaat volgen. Al is de ploeg nog niet met hem in gesprek. “De overname van Kwiatkowski was vanaf het begin onze prioriteit, maar we wisten dat hij een tweejarig contract had. Het zal zeker geen gemakkelijk karwei zijn”, vervolgt Wadecki.

Enkele andere renners waar CCC een oogje op heeft zijn Rafal Majka, Maciej Bodnar en Poljanski (allen BORA-hansgrohe), omdat zij bij de beste renners van Polen behoren. “We willen dat het CCC-team Pools is, niet alleen dankzij de licentie en hoofdsponsor, maar ook door kopmannen die uit ons land komen”, luidt het duidelijke antwoord van Wadecki.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.