Cedric Beullens vindt zijn draai bij Lotto Soudal: “Als we zo voortdoen, zal het snel prijs zijn”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
woensdag 2 maart 2022 om 08:00

Cedric Beullens vindt zijn draai bij Lotto Soudal: “Als we zo voortdoen, zal het snel prijs zijn”

Interview Lotto Soudal heeft er een sterke knecht bij. We zagen de 25-jarige Cedric Beullens in de finale van zowel Kuurne-Brussel-Kuurne als Le Samyn, wat bevestigt dat hij na zijn late transfer van vorig jaar al snel zijn plek in de ploeg heeft gevonden. “De manier waarop we de koersen aanpakken, staat mij wel aan”, vertelt Beullens aan WielerFlits.

Zei Nikolas Maes ons eerder deze week: “Cedric Beullens is een van de jongens waar we op dit moment al supertevreden over zijn.” Op dat moment had Beullens alleen nog maar de Tour de la Provence – waarin hij nota bene de waaierrit kleurde met een zesde plaats – en de Ruta del Sol in de benen. Intussen maakte hij ook indruk met knap ploegwerk in Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn.

“In Le Samyn heb ik net iets te veel pech gekend”, zegt Beullens. “Ik zat in de finale wel mee in de beslissende vlucht van een twintigtal jongens. Helaas was ik de ronde voordien nog platgereden. Ik ben op die kasseistrook vol moeten gaan om het peloton door te steken en zat er uiteindelijk toch maar mooi bij. Een supergoede situatie voor de ploeg, want ook Florian Vermeersch, Arnaud De Lie en Victor Campenaerts waren mee. Alle jongens die we nodig hadden om te schitteren.”

Sterk collectief
Alleen droeg Beullens nog de gevolgen van die lekke band mee. “Het was mijn taak om de boel in gang te houden. Maar de samenwerking was jammer genoeg verre van ideaal. Ze sprongen met z’n allen van achter mijn rug. Je kan dat dan een paar keer counteren, maar op een gegeven moment ontploffen de benen gewoon.”

Een bedankje van Caleb Ewan voor Beullens – foto: Cor Vos

Beullens reed in zijn eerste twee klassiekers in de Lotto Soudaltrui nadrukkelijk in de kijker, net als de rest van de ploeg trouwens. “Ik ben superblij met de conditie en hoe momenteel het in de ploeg draait. Ook de manier waarop we de koersen aanpakken, met een sterk collectief en heel aanvallend, staat mij wel aan. Als het zo blijft draaien, dan zullen we ook wel eens beloond worden met een prijs, zeker?”

Late transfer
Het had nochtans niet veel gescheeld of Beullens had niet voor de ploeg gereden. Zijn transfer, na twee jaar Sport Vlaanderen-Baloise, kwam pas op 3 december naar buiten. “Het was pas laat rond, maar de transfer was volgens mij een verdiende beloning voor een goed seizoen. Het was niet per sé mijn doel om de ploeg te verlaten, maar wie droomt er niet van een stapje hogerop? Mijn doel is altijd geweest: elk jaar blijven groeien. De stap naar WorldTeam Lotto Soudal paste perfect in dat plan.”

De renner uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver lijkt zich op dit moment vooral te ontwikkelen in een knechtenrol, maar dat zal niet altijd zo blijven. “In koersen zoals bijvoorbeeld Le Samyn kan er van alles gebeuren. Als je op de juiste manier kan anticiperen of je blijft met een vluchtje weg, zoals me vorig jaar bijna in deze koers overkwam, dan kan ik ook ver komen. Het is een kwestie van heel attent te zijn. Maar uiteraard zal ik me vooral ten dienste stellen van onze kopmannen.”

De volgende koersen op het programma van Beullens – vorig jaar twaalfde in Eschborn-Frankfurt en zeventiende in de Omloop Het Nieuwsblad – zijn de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare van komende zondag, en daarna Nokere Koerse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.