Cees Bol blijft indruk maken met winst in Tour of Norway
foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2019 om 18:04

Cees Bol blijft indruk maken met winst in Tour of Norway

Cees Bol heeft de smaak duidelijk te pakken. De renner van Team Sunweb heeft namelijk de openingsetappe gewonnen van de Tour of Norway. De 23-jarige Nederlander versloeg in de straten van Egersund niemand minder dan thuisfavoriet Alexander Kristoff.

In al het Giro-geweld zou je bijna vergeten dat vandaag de Tour of Norway begint. De organisatie van deze zesdaagse rittenkoers zoekt de komende dagen naar een opvolger van de afwezige Eduard Prades. De openingsetappe voerde van Stavanger naar Egersund, over een relatief vlak parcours. Een massasprint behoorde dan ook tot de mogelijkheden, maar dit ging niet zonder slag of stoot.

De sprintersploegen reden namelijk de hele dag achter Elmar Reinders, Fridtjof Røinås, Jacob Eriksson en Torstein Traaen aan. Deze vier koplopers wisten zeven minuten uit te lopen, maar werden toch ook op tijd ingerekend door de meute. Het was wachten op een massasprint, die er uiteindelijk ook kwam in Egersund.

Derde zege van het seizoen 
De toeschouwers hoopten vooral op Kristoff, maar het was Bol die de Noor wist te vloeren. Het is voor Bol alweer zijn derde zege van het seizoen, na winst in Nokere Koerse en de slotetappe van de Tour of California. Met Moreno Hofland (zesde) finishte er nog een Nederlander bij de eerste tien.

De Belgen lieten zich ook opmerken met Lawrence Naesen (vierde), Tom Van Asbroeck (achtste) en Tim Wellens (tiende). Remco Evenepoel liet zich ook zien, aangezien de jonge renner van Deceuninck-Quick-Step ten val kwam. Evenepoel kon zijn weg wel weer vervolgen.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.