Cees Bol na mislukte sprint in slotrit: “Liep in de laatste ronde mis”
Cees Bol, hier naast de latere ritwinnaar Wout van Aert - foto: Cor Vos
zondag 18 juli 2021 om 20:28

Cees Bol na mislukte sprint in slotrit: “Liep in de laatste ronde mis”

Cees Bol en Team DSM hebben een teleurstellende Tour de France afgesloten met een mislukte sprint. Ook in de slotrit naar Parijs kwam de Duitse formatie met de Nederlandse sprinter er niet aan te pas. Bol werd slechts 21ste op de Champs-Élysées. “Het liep de laatste ronde mis voor ons”, aldus Bol.

Team DSM zat nochtans goed geplaatst bij het ingaan van de laatste ronde. “Maar het is moeilijk om te zeggen waar het fout ging”, vertelt de kopman aan de NOS. “Het stuk na start-finish zaten we van voren. Daar waren we te gretig op de aanvaller, dat heeft kracht gekost. In het stuk naar de tunnel verliezen we elkaar en verliezen we posities. Vanaf dan wordt het heel moeilijk. Op het laatst had ik ook de benen niet om de sprint te doen.”

Enkele weken voor de Tour werd Bol flink ziek, waardoor hij met twijfels aan het avontuur begon. “Eigenlijk is dat niet veranderd. Ik had gehoopt dat mijn vorm beter zou worden. Maar ik had pech in de voorbereiding en het is niet beter geworden. Dat is heel jammer. Het is ook frustrerend als het niet lukt, maar we hebben het wel iedere keer goed geprobeerd. We blijven er ook voor gaan, maar het verandert niets aan de toekomst op korte of lange termijn”, geeft Bol aan.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.