woensdag 12 juli 2023 om 18:49

Cees Bol ‘beetje teleurgesteld’ na twaalfde plek: “Sta nu niet te springen”

Video Nu Mark Cavendish de Tour de France heeft verlaten, mag Cees Bol voor eigen kansen gaan in de sprintersritten. In Moulins resulteerde dat in een twaalfde plaats. “Het was hectisch, het lukte niet helemaal om er goed uit te komen”, zei hij na afloop enigszins teleurgesteld tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bol staat ‘niet te springen’ van een twaalfde plek. “Het zou mooi zijn als er nog een goede uitslag in zit. Ik denk ook dat dat kan. Ik ben een beetje teleurgesteld over vandaag, maar het is ook weer niet het einde van de wereld.”

Door het wegvallen van Cavendish, is Bol nu de afmaker van dienst bij Astana Qazaqstan. Voor de rest is de sprinttrein intact gebleven. “Die jongens blijven hetzelfde werk doen en proberen mij in positie te brengen bij het punt waar de finale echt begint. Vandaag was dat eigenlijk bij de rondes met nog vijf tot vier kilometer te gaan. Vanaf daar moet ik een beetje freestylen. De ene keer lukt dat beter dan een andere keer.”

Het is voor Bol niet heel erg moeilijk om van lead-out plots weer de sprinter te te zijn. “We proberen het en er zitten verder ook geen grote verwachtingen aan. Dat scheelt natuurlijk ook wel. En het was niet van de ene op de andere dag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.