Celano wint slotrit Tour of Almaty, thuisrijder Natarov pakt eindzege
Danilo Celano - foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zaterdag 31 augustus 2019 om 11:12

Celano wint slotrit Tour of Almaty, thuisrijder Natarov pakt eindzege

Danilo Celano heeft de tweede en laatste etappe van de Tour of Almaty op zijn naam gezet. Op de slotklim naar het ijsstadion van Medeu bleef hij Nikolay Cherkasov en Yuriy Natarov voor. Natarov pakte daarmee wel de eindzege in thuisland Kazachstan.

De tweede en tevens slotdag van de Tour of Almaty zou het peloton naar bijna 1700 meter hoogte brengen. Gestart werd bij de Khalyk Arena van Almaty, waarna vierenhalve ronde over een lokale ronde volgden. Daarna sloeg het peloton rechtsaf de bergen in voor de slotklim naar de beroemde natuurijsbaan Medeu, met 1691 meter boven zeeniveau een van de hoogst gelegen schaatsbanen ter wereld.

Zes renners reden vroeg in de etappe weg, maar het peloton zou ze altijd binnen schootsafstand houden. Op ruim dertig kilometer van de finish zou de kopgroep weer gegrepen worden, waarna Zhandos Bizhigitov en Kamil Małecki samen aanvielen. Maar ook zij werden weer gegrepen. Een compact peloton stormde dan af op de bijna dertien kilometer lange slotklim, waar de strijd om de eindzege zou worden beslist.

Jorge Camilo Castiblanco, Nikita Stalnov en Mateusz Taciak pakten een kleine voorsprong, terwijl het peloton steeds verder uiteen viel. Nikolay Cherkasov stak dan over naar de vluchters en ging erop en erover. De Rus van Gazprom-Rusvelo kreeg even later gezelschap van Danilo Celano en Yuriy Natarov. Natarov deed in de slotfase nog een gooi naar ritwinst, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Celano. Wel pakte de Kazach van Astana de eindzege.

Voor Natarov is dit zijn eerste overwinning bij de profs. Op de erelijst volgt de jonge renner Davide Villella op, die vorig jaar de eindzege pakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.